16. helmikuuta 2017

Mitä lahjaksi 1-vuotiaalle?

Ensimmäisenä elinvuotenaan pieni ihminen on kehittynyt täysin avuttomasta kohti itsenäisempää ihmistä. Pikkuherra täytti vuoden ja ajattelin kertoa, mitä hän sai lahjaksi ensimmäisenä syntymäpäivänään. Paljon kaikkea kehittävää ja uutta ihmeteltävää :)

Puulelut

Puiset lelut kestävät aikaa ja kovaakin käyttöä. Ne ovat kauniita ja tyylikkäitä. Nykyään puisia leluja saa ihanissa väreissä ja jopa sisustukseen sopivina. Skandinaavista linjaa noudattelevia puuleluja meillä ei (vielä) ole. mutta värikkäät puiset lelut ovat vallanneet pikku hiljaa tilaa lattiasta.
Pikkuherra sai meiltä vanhemmilta 1-vuotislahjaksi Brion perässä vedettävän puisen kirahvin. Tämä on ollut ihan hitti ja sitä vedetään pitkin lattiaa päivät pitkät. Brio edusti vahvasti myös vierailta saaduissa lahjoissa. Meidän leluvarasto kasvoi Brion rakennuspalikoilla, rummulla ja kilpa-autolla.

Kestäviä ja käytännöllisiä ruokailuvälineitä

Termos-retki-ruoka-astia, jossa oli mukana spork eli haarukkalusikka, oli mieluisa lahja ainakin näin vanhemman näkökulmasta. Se oli meidän liikkuvaan perheeseen hyvä valinta, sillä siinä säilyy lämmin ruoka pitkään lämpimänä kun reissataan. Sitä voi käyttää myöhemmin vaikka metsäretkillä kaakaotermoksena, kun lapsi kasvaa kaakaoikään :)

Kirjat

Kirjat alkavat kiinnostaa lasta vuoden iässä yhä enemmän. Pikkuherra sai lahjaksi kaksi kirjaa: Nemoa etsimässä ja Muumitalo-kurkistuskirjan. Molemmat ovat olleet mieluisaa luettavaa iltasatuina.


Klassikot

Marimekon Jokapoika-paita oli ainakin klassikoita ja suomalaista designia rakastavaa äitiä ajatellen mieluisa lahja lapselle, joka ei vielä osaa itse valita vaatteitaan ja sanoa niihin mielipidettä :)


Potkuauto

Meidän yksivuotias kiipeää joka paikkaan ja haluaa kävellä tukea vasten, joten potkuauto oli hänelle loistava lahja. Lahjakasaa katsellessa totesimme, että siellä on kaksi samanmuotoista pakettia ja molemmista paljastui sama potkuauto :) Toinen lähti siis palautukseen ja tilalle pikkuherra saa jotain muuta. Todella suosittu lahja siis 1-vuotiaalle.Terkuin,
Doris

2 kommenttia: