|
Linssikeitto
125 g punaisia linssejä (kuivapaino)
3 perunaa
1 tomaatti
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
Vettä
Halutessasi mausteita, esim. suolaa, curryä tai masalaa
Halutessasi lisukkeeksi esim. Härkistä, raejuustoa, krutonkeja tai rahkajugurttia.
Tee linsseille esivalmistelut pakkauksen ohjeen mukaan. Kuori perunat ja laita ne paloina veteen kiehumaan. Vettä sen verran, että perunan palat peittyy. Lisää n. 10 minuutin päästä sipulit, tomaatti ja linssit keittoon ja anna kiehua hiljalleen vielä 20 minuuttia. Soseuta sauvasekoittimella, mausta ja nauti :)
Lapsen versiossa ei ollut muuta kuin kasvikset soseena. Jos meillä ei olisi maitoallergista lasta, olisin lisännyt keittoon raejuustoa tai rahkajuguttia. |
Jos kaipaat lisää reseptejä, joissa Härkistä, katso TÄSTÄvinkki herkulliseen Härkis-lasagneen!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti