3. joulukuuta 2016

Joulutunnelmaa kotiin

Joulukuu on jo hyvää vauhtia käynnissä ja joulu melkein ovella. Miten se taas näin äkkiä tuli? Aloin koristella kotia joulua varten jo hyvissä ajoin, että ehdin ihastella koristeita pidempään kuin muutaman päivän aaton ympärillä.
Yllä oleva tähti on ollut ainoa joulukoristeemme pitkään. Hankimme sen mieheni kanssa rakkauden ensihuumassa tavaratalon jättimäiseltä jouluosastolta ensimmäisenä yhteisenä jouluna. Laitoimme sen roikkumaan yksiöni verhotangon päähän. Viime vuonna lisäkoristeeksi, uuteen kotiin, laitoin ikkunaan valaistun lumihiutaleen. Lumihiutale on nyt syrjäytetty ja tilalle löysin kaapin perukoilta upean katosta vaakatasossa ripustettavan valokranssin. Irroitin siitä ripustusketjut ja laitoin tilalle valkoista puuvillalankaa, jolla sain kranssin roikkumaan ikkunaan. Kranssiin laitoin lisäkoristukseksi itse tekemiäni soodataikina-lumihiutaleita.

Soodataikinan teko ei mennyt ihan nappiin, sillä osa aineksista puuttui tai loppui kesken. Taikina olisi ensinnäkin vaatinut maissitärkkelystä, jota meillä ei ollut ja soodaakin olisi tarvittu enemmän, vaikka puolitin soodataikinan reseptin jo heti alkuunsa. Sen siitä saa kun päättää alkaa askarrella nopeasti päiväunien lomassa :) Maissitärkkelyksen sijaan käytin perunajauhoa ja taikinan jäähtymisen jälkeen lisäsin sitä vielä " kuivana" massan sisään, kun taikina tuntui niin löllöltä, ettei sitä olisi voinut kaulita. Lisäsin taikinan sekaan myös askarteluun tarkoitettua hopeista glitter-jauhetta.

Kauniita koristeista tuli pienestä säädöstä huolimatta. Kokeilen soodataikina-koristeiden tekoa sitten joskus paremmalla ajalla, ihan kirjaimellisesti reseptin mukaan.
Mukavaa viikonloppua,
DorisEi kommentteja:

Lähetä kommentti