16. joulukuuta 2016

DIY Joulukoriste

Törmäsin netin syövereissä paperipusseista tehtyyn koristetähteen syksyn aikana. Liimaa, leikkaa ja ripusta! Todella helppoja ja kauniita koristeita ja vain paperipussivalikoima luovuuden rajana. Eikä sekään, sillä ystävän vinkkaamana päätin kokeilla suodatinpusseja pienempien koristeiden tekoon.

Harmaaraidallisista paperikarkkipusseista askartelin syksyllä pari suurempaa tähtikoristetta. Eräänä iltana tv:n ääressä tein suodatinpusseista pari kokeiluversiota. Niistä tuli sen verran kauniit, että ripustin ne raitatähtien kanssa ikkunan pieleen :)

Jaan teille nyt ohjeen suodatinpussi-koristeiden tekoon, mutta paperipusseista koristeen saa tehtyä samalla periaatteella. Kamera on mieheni kanssa Ranskassa, joten kuvat ovat huonompilaatuisia puhelinkuvia. Sorry `bout that!


Laita liimaa pussin pintaan piirtämieni viivojen osoittamalla tavalla. Laita seuraava pussi liimatun alueen päälle samoin päin kuin edellinen. Toista liimaus ja liimaa pinollinen pusseja. Tekemissäni koristeissa pusseja on liimattu pinoon toiseen 10 ja toiseen 15.

Anna pinon liimausten kuivua hyvin. Kuivumisen jälkeen leikkaa saksilla haluamasi muoto koristeelle. Itse leikkasin myös muutaman millin suodatinpussin "pohjasaumasta" pois, ettei sauma jää koristeen sisään niin suureksi. Laita sitten liimaa pinon pohja- ja kansipalaan samalla tavalla kuin aiemmin. Laita pohja- ja kansipala vastakkain ja tadaa, sinulle on auennut paperikoriste :)

Tässä muutama vinkki, miten suodatinpussin reunan voi leikata koristeen erilaisen muodon aikaansaamiseksi. Tässä leikkaamisessakin vain luovuus on rajana :)

Terkuin,
Doris


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti