18. joulukuuta 2016

4. adventtisunnuntai

Tänään vietetään 4. adventtisunnuntaita ja jäljellä on enää kuusi yötä jouluaattoon. Tämä adventtisunnuntain aamu ja vähän eilinenkin vierähti täytekakkuhommissa. Pyrin joka joulu tekemään jonkin jouluisen kakun joulupöytään.
Miksi jo nyt? Siksi, että osalla sukulaisistamme on uusperhe-kuvioita ja joulu täytyy jakaa useaan palaan. Yleensä näin viikkoa ennen joulua kokoonnumme anopin luokse pienen suvun kesken nauttimaan jouluruuista ja joulun tunnelmasta. Lähempänä aattoa menemme joululounaalle vielä mieheni isän luo ja aaton vietämme minun sukulaisteni parissa. Tämä kuvio on ollut meille tuttu jo monta vuotta.

Tänä jouluna oli tarkoitus vaihtaa suunnitelmaa niin, että lähes kaikki lähisukulaiset tulevat meille jouluksi kun pikkuherrakin on jo viime joulusta poiketen maailmassa. Mutta eihän me mitään perinteitä osattu rikkoa. Ja oli liian monta liikkuvaa osaa, että iso sukujoulu meidän kotona olisi toteutunut, joten jatketaan vanhalla hyvällä kaavalla. Onhan siinä puolensa, mennä kolme kertaa valmiiseen pöytään ;) Tosin aattoaamuna, perinteitä rikkomatta tässäkään asiassa, valmistan itse jouluruuista laatikot ja lohisalaatin.
On jotenkin vaikeaa alkaa luomaan omaa joulua omaan uuteen kotiin. Ajatus siitä oli helppo, mutta kaiken toteuttaminen ja pelko siitä, että tuntuuko se sitten enää joululta jos ei tehdä kaikkea niin kuin ennen? Ajateltiin, että tämä joulu mennään nyt vielä ainakin näin, levällään ja monessa päivässä viikon ajan. Mutta ehkä ensi jouluna jo viime vuonna ostettu tuoksuton joulukuusi löytää paikkansa jostain meidän kodin nurkasta.


Mukavaa joulunodotusta,
Doris

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti