21. joulukuuta 2016

Stressivapaat joululahjat toisillemme

Tänä vuonna otimme mieheni kanssa saman ostotaktiikan joululahjojen kohdalla käyttöön, jota ollaan useita vuosia vaalittu toistemme syntymäpäivälahjojen kohdalla: kumpikaan ei osta erikseen mitään vaan ostetaan jotain yhteistä ja tarpeellista. Syntymäpäivälahjaksi ollaan hankkittu mm. meille uusi sänky ja käyty hieman tyyriimmällä ravintolaillallisella.

Mies on yrittänyt lähes joka joulu päästä helpommalla ja samaan tilanteeseen kuin syntymäpäivinä, että emme ostaisi toisillemme mitään. Mutta minä olen aina halunnut, että edes jotain pientä hankitaan. Mielestäni lahjan hankinta toiselle pakottaa pysähtymään arjessa ja ajattelemaan toista. Mistä toinen pitää? Mistä hän voisi tulla iloiseksi? Mistä pienistä jutuista hän haaveilee?
Tänä vuonna hellyin ja ehdotin itse, että ostetaan toisillemme jotain, mikä on ollut ostoslistalla jo pidemmän aikaa? Ollaan tässä vuosien saatossa käyty läpi perus koru-, hajuvesi-, alusvaate-, lahjakorttiosasto, joten tänä vuonna tuli sellainen tunne, että haluan jotain, mitä voin itse valita ja oikeasti tarvitsen. Ilman sen suurempia yllätyksiä.

Marssimme urheiluliikkeeseen ja molemmat valitsivat sieltä itselleen uudet, omaa harrastusta tukevat jalkineet. Minä valitsin klossi- eli pyöräilykengät lähes 10 vuotta vanhojen edellisten tilalle ja mies puolestaan valitsi uudet sisäpelikengät. Kotiin päästyä löimme kättä päälle, että tässä on ne joululahjat sitten ja muuta ei hankita! Ei edes mitään pientä. Ja kumpikaan ei hanki, ettei tule kuusen alla paketteja avatessa paha olo, kun huomaa, että toinen olikin hankkinut silti jotain, vaikka sovittiin, että ei hankita.

Tuli kuulkaas hyvä olo. Tämän saatan haluta toteuttaa tulevinakin jouluina. Lähti pois osa joulustressistä, sillä vaikeimman lahjan hankinta poistui kuvioista. Mies ei nimittäin useinkaan osaa toivoa mitä haluaa ja tottakai haluan siinä tapauksessa yllättää ja keksiä jotain supermahtavaa. Nyt ei tarvitse, sillä hän on iloinen uusista kengistään :)

Terkuin,
Doris 

2 kommenttia:

  1. Aivan ihana idea! Tämä otetaan vakavaan harkintaan ensi jouluna meidän aikuisten kesken! Kiitos siis vinkistä!

    VastaaPoista
  2. Ole hyvä :) Meillä tää systeemi on kyllä hyväksi havaittu.

    VastaaPoista