14. joulukuuta 2016

Paketoi ekologisemmin

Joululahjojen paketointiin ei tarvitse joka vuosi hankkia uusia lahjapaperirullia ja metritolkulla muovinarua. Kannattaa tehdä katsaus kodin kaappeihin, joista voi löytyä yllättävän paljon paketointiin kelpaavia materiaaleja. Kaappien kätköistä löytyneistä materiaaleista voi syntyä tämän joulun upeimmat paketit <3
Paketoin tänä vuonna lahjat ylijääneeseen tapettiin, paperipusseihin ja meille tuotujen lahjojen laatikoihin, joita olin säilyttänyt vailla päämäärää. Lahjoja voi paketoida myös sanomalehtipaperiin tai ompelusta ylijääneisiin kankaisiin. Ylijääneistä kankaista voi esimerkiksi leikata suikaleita, joilla saa tehtyä paketteihin näyttäviä rusetteja. Itse käytin lahjanaruna juuttinarua ja kangasnauhaa, jota olin aiemmin hankkinut muuhun tarkoitukseen.


Paperipussin voi sulkea narulla. Laita naru pussin päälle, rullaa reunaa alaspäin tiukalle rullalle niin, että naru jää rullan sisään. Solmi päät rusetille.

Revin laatikon päällä olleen tarran pois ja leikkasin kuviopaperista sen päälle ympyrän, jonka liimasin laatikon pintaan.

Nuottikuvioitu paperi sopi laatikkoon täydellisesti, sillä paketissa on lahjana soitin pikkuherralle

Taioin tapetista paketin. Tapetti sopii parhaiten kovien lahjojen paketoimiseen.Hauskoja paketointihetkiä,
Doris


2 kommenttia: