30. elokuuta 2016

Valmis terassin laajennusosa

Vihdoin pitkän sadekauden ja kesälomien jälkeen terassi on nyt kokonaisuudessaan valmis kun uusi lisäosa sai viimeisenkin kaidepuun paikoilleen. Viime kesänä valmistui terassin ensimmäinen osuus takapihan puolelle ja nyt uusi osuus talon toiselle sivustalle. Lähes 100 neliötä terassia, I like it!

Olen terassi-fani, täytyy myöntää. On kiva hipsutella paljain varpain puuta pitkin likaamatta jalkojaan nurmikolla. Terassi tuo myös talolle jotain sellaista ylevyyttä ja arvokkuuden tuntua. Ja onhan terassi myös käytännöllinen elementti. Siihen saa kalusteita, kukkaruukkuja ja muuta mukavaa nätisti asteltuina ihan eri tavalla kuin nurmen tai soran päälle. Ja oma suosikkini on kulku suoraan kodinhoitohuoneesta uudelle terassille: Helpottaa huomattavasti rattaiden siirtelyä päiväuniaikaan sekä pyykkien kuivatusta ulkona.

Monen hikisen urakkapäivän ja osittain rakentamiseen tuhlatun kesäloman jälkeen on palkitsevaa katsella työn tulosta. Ja etsiä tietysti vielä niitä asioita, jotka olisi voinut tehdä toisin. En ole keksinyt vielä yhtään, mutta terassin toteutuksesta vastannut mieheni kyllä on, perfektionistin luonteen kun omaa. Itse myhäilen vain tyytyväisenä kun lähes kokonaan suunnittelemani terassi sai näin upean toteutuksen.


Tästä kaikki alkoi harmaana kesäkuun päivänä

Maisemointikangasta terassin alle, ettei rikkaruohot kasva läpi terassista

Appiukon sirkkeli on saanut kyytiä tänäkin kesänä

Ylijääneet talon kattotiilet pääsivät terassin alle säilytykseen


Kohta saapuu syksy ja sen mukanaan tuoma talvi. Ruokailuryhmä ja muut terassikalusteet jäävät tältä erää hankkimatta. Katsotaan niitä ja terassin pintakäsittelyä sitten ensi keväänä sekä sisustetaan terassi vihdoin valmiiksi. Terassin sepeli- ja nurmikkoreunukset on tarkoitus vielä siistiä, polttopuut ja muu roina kantaa terassilta pian valmiiseen pihavajaan sekä suunnitella ensi keväänä toteuttava hiekkalaatikko terassin kupeeseen. Tekemistä siis vielä syksyä kohti riittää.


Kiitollinen ahkeralle rakentajalle <3
Doris

2 kommenttia: