10. maaliskuuta 2017

Naistenpäivän kukkia ja sidontaa Flörissä

Taustalla soi rauhallinen musiikki, maanläheinen tuoksu leijailee vastaan etuovella ja iloiset kasvot tulevat tervehtimään. Tervehtijä on Jaana. Hän on osa kukka- ja puutarhamyymälä Flörin eli entisen Kauppilan henkilökuntaa. Flör on järjestänyt meille Åblogeille naistenpäivän tapahtuman, jossa he esittelevät meille uudistuneen myymälänsä sekä tuotteitaan ja toimintaansa.

Monille puutarha-alan ihmisille ja Turun seudulla asuville Flör on tuttu Kauppilan kukka-ja puutarhamyymälänä. Kauppila on kokenut nyt muutoksen: uusi moderni nimi, uusi moderni ilme ja remontoidut liiketilat, mutta sama ammattitaito, tekijät ja intohimo kuin Kauppilan aikoina. Kotimaisuus ja kukkien kestävyys ovat tärkeitä seikkoja Flörille. Heidän tavoitteensa on pitää asiakkaat tyytyväisinä ja saada asiakkaan kotona ja pihalla kasvit kestämään, vaikkei asiakas varsinainen viherpeukalo olisikaan.
Flörillä on valtava ja ihastuttava valikoima kaikkea ruukuista ja leikkokukista, lyhtyihin ja viherkasveihin. Näimme Flöristä näin talviaikaan vain sisätilat, mutta Flörin väki lupaa, että viherpihan valmistuttua ja auettua valikoima myös pihan kaunistukseen on kattava. Myymälän ilme on kutsuva ja kului helposti tunti kierrellessä ja ihastellessa kaikkea. Voin rehellisesti todeta, etten ole koskaan käynyt noin ihanassa puutarhamyymälässä. Yleensä menen puutarhamyymälään sillä asenteella, että haetaan sieltä äkkiä jotain mitä tarvitaan, ettei tarvitse viettää muutamaa minuuttia pidempään kelmeässä valaistuksessa kasvisekasorrossa. Flörissä ei tullut tätä tunnetta, sillä kaikki tuotteet oli aseteltu kauniisti ja tehty pieniä keitaita ympäri myymälää. Selvästi askel modernimpaan Keski-Eurooppalaiseen suuntaan siis.


Tämän hetken sisustukselliset trendit olivat myös vahvasti esillä Flörissä. Eucalyptuksen oksat, kauniit ruukut, kaktukset ja erilaiset rottinkia, narua ja lasia yhdistelevät kukka-amppeliratkaisut. Kattavan tuotevalikoiman lisäksi Flör järjestää kukkasidontakursseja sekä luentoja.Eniten tietysti odotimme, että saamme päästää sisäisen floristimme valloilleen ja pääsemme sitomaan itsellemme naistenpäivän kunniaksi kimput oikean floristin opastuksella kotiinviemisiksi. Laitoin omaan kimppuuni mm.tulppaaneja, rosmariinin oksia sekä pistaasia. Kimpusta tuli minimalistisempi versio kuin monella muulla, mutta se tukee tyyliäni: Less is more! Kaunis kimppu koristaa nyt meidän ruokapöytää <3


Vaikea Flöristä oli kotiin lähteä ilman, että mitään olisi mukaan ostanut. Ja ah, juuri meidän vierailupäivänä esille tulleet turkoosit ruukut lattialla huusivat nimeäni. En vain yksinkertaisesti voinut olla ostamatta sitä, vaikka lopullista paikkaansa ruukulle en ole vielä keksinytkään. Olkoot se ainakin väliaikaisesti koristamassa vierashuonetta <3


*Postaus on osa Flörin ja Åblogien blogiyhteistyötäMukavaa viikonloppua,
Doris


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti