26. maaliskuuta 2017

DIY Helppo ja moderni pääsiäiskoriste

Pääsiäinen on muutaman viikon päästä ja on aika alkaa koristella kotia pikkuhiljaa pääsiäiskuntoon. Tänä vuonna meidän kodin pääsiäiskoristeissa on osana puuhelmet, nahkanauha, kalkkimaali ja valmiit pahviset ripustusnarulliset pääsiäismunat.

Pahviset pääsiäismunat hankin askarteluliikkeestä. Varmasti oikeat, tyhjennetyt kananmunat olisivat toimineet tässä koristeessa myös hyvin, mutta halusin helpon koristeen, ilman kikkailuja.
Maalasin pääsiäismunat harmaalla ja sinisellä kalkkimaalilla. Laitoin vain yhden maalikerroksen.

Munat oli helppo maalata pitäen ripustusnarun juuresta tiukasti kiinni ja täten narukaan ei sotkeutunut maaliin. Laitoin maalatut munat kuivamaan salaattiotinkuivatusviritelmään :)

Maalasin kalkkimaalilla myös puuhelmet. Niihin käytin valkoista, harmaata ja graniitin väristä kalkkimaalia. Helmet oli myös helppo maalata ja kuivattaa tee-se-itse hammastikkutelineessä, jonka alustana toimi lävikkö. Kalkkimaali kuivuu myös tosi nopeasti, joten koriste valmistuu nopeasti.


Pujotin puuhelmet ja maalatut pääsiäismunat nahkanauhaan. Valmiin, modernin pääsiäiskoristeen voi laittaa roikkumaan kotona sopivaan paikkaan, vaikka ikkunan pieleen tai kattovalaisimeen.
Askartelun iloa,
Doris

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti