31. maaliskuuta 2017

Aikuisten viikonloppuherkku: Savulohipasta

Helppoa, herkullista ja nopeaa savulohipastaa valmistui jokunen viikko sitten meidän keittössä aikuisten lautasille. On kiva syödä viikonloppuisin jotain vähän erikoisempaa ruokaa, mutta samalla ruoka saisi olla helppoa, nopeaa ja herkullista. Monesti meidän perheen kriteerinä on myös ruoan keveys, mutta pastalta sitä on tässä tapauksessa turha odottaa :)

Hifistelijänä olisin tehnyt pastan itse ja lisännyt kastikkeeseen vielä lorauksen valkoviiniä, mutta viini korvaantui sitruunamehulla ja tuorepastakin tuli paketista. Nimesin tämän aikuisten viikonloppuherkuksi siksi, että suolaa tässä tulee aika paljon perheen pienimmille syötäväksi, mutta toki tätä voi valmistaa koko perheelle, jos suolan määrä ja kylmäsavustettu lohi eivät hirvitä :)





Savulohipasta kahdelle


150g kylmäsavulohta
200g 8% Creme fraichea
1 pkt pinaatin makuista fettuccine tuorepastaa
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
½ sitruunan mehu
suolaa
öljyä
mustapippuria
tuoretta tilliä
parmesania


Pilko molemmat sipulit ja kuullota öljyssä pannulla. Lisää Creme fraiche, sitruunan mehu ja tuoretta tilliä oman maun mukaan. Lisää lopuksi pilkotut lohipalat. Mausta suolalla ja pippurilla. Pasta keittyy tässä sivussa parissa minuuutissa pakkauksen ohjeen mukaan. 
Kokoa lautaselle ja koristele annos parmesanilla.





Mukavaa viikonloppua kaikille, 
Doris



2 kommenttia:

  1. Tämä on meidän koko perheen viikonlopun herkkupikaruokaa - aivan ihanaa. Yleensä laitan vielä hieman pestoa sekaan ;)

    VastaaPoista