28. tammikuuta 2017

Vierashuoneen tapetointi

Vierashuoneen pintaremontti oli koko viime syksyn työn alla, mutta ei vain yksinkertaisesti ehditty laittaa sitä alulle. Tapetit ovat odottaneet huoneen lattialla seinälle laittoa, ja minä puolestani olen odottanut kiireetöntä, energistä apulaista tapetointihommiin.
Apulaiseni eli mieheni oli sitä mieltä, että hän auttelee minua tapetoinnissa ja toimii enemmän sivustaseuraajana. Lopulta hän käytännössä tapetoi koko seinän, ja hienosti tapetoikin! Itse luulin olevani hyvä kyseisessä hommassa, mutta ensimmäisen vuodan kohdalla vieritin jo ensimmäiset kyyneleet ja menetin hermoni.

En ehkä tiedä montaa asiaa, jotka ovat piinaavampia tällaiselle perfektionistille, kuin tapetointi. Hikoilin ja tärisin peläten, että kohta tapetointi menee pieleen ja hermoillessa tein seinään sen itkun aiheuttaneen rutunkin. Onneksi miehelläni on näissä asioissa minua paremmat hermot ja hän kylmäpäisesti siirtyi työnjohtajaksi ja hoiti rutunkin seinästä suoraksi <3


Valitsimme tapetiksi mustavalkoisen, selkeän, ei kohdistettavan koivukuvioisen tapetin vaaleansinisen maalipinnan tilalle Elloksen Wallpaper by Ellos- valikoimasta. Tapetti on PAULINA-tapetti, joka oli meille entuudestaan tuntematon non-woven tapetti.

Maalikaupan myyjän mukaan non-woven tapetti imee liisteriä litran per rulla. Meille tuli siis halvemmaksi ostaa suoraan 5 litran pönikkä kuin kolme yksittäistä litran purkkia. 5 litran purkista liisteriä kului n. kolmasosa ja liisteri oli helppo levittää maalaustelalla seinään. Kulmien ja katonrajan liisteröintiin käytettiin sivellintä. Tapetti painettiin seinään kumilastan avulla.

Tapetti oli helppo ja nopea asentaa. Koko hommaan eli yhden seinän tapetointiin kului aikaa n. 3 tuntia, listojen ja pistorasioiden irrottelut ja apuviivojen piirtely mukaan lukien. Voin lämpimästi suositella non-woven tapettia: ei ruttuja (ellei itse hermostuksissaan niitä aiheuta), ei tapetin vettymisaikaa ja tapetti kestää hyvin siirtelyä seinällä repeytymättä.

Seinästä tuli todella upea! Huone näyttää heti aivan erilaiselta. Tapetti korostaa myös kivasti standardikorkeudesta poikkeavaa huonekorkeuttamme. Joskin iso kuviointi ehkä hieman kaventaa itse huonetta. Nyt kun tapetti on asennettu, voin alkaa keskittyä laittamaan huoneen muut sisustukselliset asiat kuntoon. Siitä lisää myöhemmin :)

Lisää vierashuoneemme pintaremontin suunnittelusta ja väripohdinnoista VOIT LUKEA TÄÄLTÄPostaus tehty blogiyhteistyönä Elloksen kanssa.
Doris


9 kommenttia:

 1. Onpa magee ja tuo kivaa kontrastia! Ei ole ihan mun tyylinen mutta silti kivannäköinen :)
  Nea / In the little cottage

  VastaaPoista
 2. Onpas onnistunut muutos!!
  Mä myös luulin olevani tosi hyvä tapetoinnissa, siis miten vaikeaa se muka voi olla?!?!mutta juu, YLLÄTTÄVÄN vaikeaa!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tuli meidänkin mielestä tosi onnistunut ja toivottu muutos. Kyl toi tapetointi ei oo sit mun homma ollenkaan :D

   Poista
 3. Onpas onnistunut muutos!!
  Mä myös luulin olevani tosi hyvä tapetoinnissa, siis miten vaikeaa se muka voi olla?!?!mutta juu, YLLÄTTÄVÄN vaikeaa!!!

  VastaaPoista
 4. Todella ihana tapetti! <3
  Olen itsekin miettinyt tuota koivutapettia, mutta ei taida meille kyllä sopia :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Me tosiaan haaveiltiin jostain koivu/puukuvioisesta tapetista, mutta melkein kaikissa oli joku juttu (esim lehdet, liian suorat puut tms) josta ei pidetty, mutta tossa oli juuri sitä sopivaa yksinkertaisuutta ja rosoisuutta :)

   Poista
 5. Onpas kivannäköinen seinä, tosi paljon muutti huoneen ilmettä! Me ei oo koskaan tapetoitu, mutta suunnitellaan meiän makuuhuoneen seinän tapetointia. Ensin pitäs vaan päästä miehen kans yhteisymmärrykseen siitä millaista tapettia laitetaan ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Meillä se loppujen lopuksi vähän meni niin, että minä sanoin, että tämmönen tulee sit tapetiks. Onneksi meillä on miehen kans (tai niin mä ainakin luulen ;) ) tosi samanlainen maku sisustusasioissa :)

   Poista