Mittaan aina kuivat aineet kannun muotoiseen mittaan, jonka sisällön kaadan sekoituskulhoon. Lisään seokseen kiehuvan veden ja öljyn. Kaadan syntyneen taikinan leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Taputtelen taikinan käsin ohueksi levyksi. Pirskotan vettä taikinan pintaan ja kastelen kädet hyvin ennen taputtelua, muuten taikina jää helposti kiinni sormiin ja siemennäkkärin pintaan tulee reikiä.
Pellillinen siemennäkkäriä
1,5 dl kaurahiutaleita
0,7dl tattarijauhoja
1 dl auringonkukansiemeniä
1 dl kurpitsansiemeniä
0,5 dl pellavansiemeniä
1tl suolaa
2 dl kiehuvaa vettä
0,5 dl rypsiöljyä
Paistoaika n. tunti 150 asteessa. Jäähdytä ritilän päällä, niin näkkäristä tulee kunnolla rapea.
Terkuin,
Doris
Paistoaika n. tunti 150 asteessa. Jäähdytä ritilän päällä, niin näkkäristä tulee kunnolla rapea.
Terkuin,
Doris
Voi tätä on pitänyt jo monesti tehdä! Ehkäpä nyt :)
VastaaPoistaTää on niin hyvää, tehkää ihmeessä :)
VastaaPoista