2. tammikuuta 2017

Loman tarpeessa — ihana isyysvapaa

Enpä olisi koskaan uskonut, että äityislomallakin voi tuntea olevansa loman tarpeessa. Tällä hetkellä tuntuu, että olen sen tarpeessa enemmän kuin koskaan. Annan ääneni sille, että äitiysloman nimi muutetaan joksikin sopivammaksi, sillä tämä ei ainakaan vastaa minun käsitystäni lomasta.
Loppuvuosi 2016 oli rankka. Koko perhe oli vuorotellen ja yhtä aikaa kipeänä. Hampaiden puhkeamisen vuoksi pikkuherran yöunet olivat katkonaisia, rikkoen tietysti myös meidän vanhempien unet. Olin itse aluksi kolme viikkoa nuhassa ja yskässä, jouluna tilanne vihdoin helpotti ja ajattelin, että pääsen neljän seinän sisältä harrastusteni pariin. Joulun välipäivinä uusi flunssa iski päälle ja taas sairastetaan. Joulu tuotti stressikertoimeen vielä oman lisänsä, vaikka siitä suht rennosti tänä vuonna läpi päästiinkin.

Se, että lapsi sairastaa, on rankkaa. Mutta jos siihen päälle olet vielä itse kipeä, mies töissä ja et voi soittaa ketään apuun, että voisit levätä kuumeesi pois, se on jotain, mikä todella imee viimeisetkin voimat. Ainakin henkisesti. En edes uskalla kuvitella tilannetta, jossa sairaita lapsia olisi vielä useampi 😲

Tänään on onneksi se päivä, kun mies jäi töistä isyysvapaalle. Ihanaa! Me ollaan niin loman tarpeessa! Lähes kaksi kuukautta aikaa vain olla ja tehdä mitä huvittaa, ilman, että toinen stressaa töistä, huonosti nukutuista öistä, samaan aikaan kun minä hukun yksin kodin ja lapsen hoidon alle. Kun mies jää isyysvapaalle, minä en palaa töihin, vaikka niin tietysti toivottaisiin meneteltävän. Tähän on nimittäin taloudellisesti varauduttu säästämällä. Perhedynamiikkamme alkoi rakoilla sitä enemmän, mitä lähemmäksi loppuvuotta päästiin, siksi tämän loma tulee meille juuri oikeaan aikaan. Päätimme, että koko perhe tarvitsee yhteistä aikaa ja rentoutumista. Tämä on ainutlaatuinen mahdollisuus hioa meitä taas yhteen perheenä ja tutustua toisiimme vieläkin paremmin.

Viime kesänä pohdin, voiko ulkomaille lähteä vauvan kanssa? Ollaan nyt päädytty siihen, että kyllä voi, ja siten loma ehkä tuntuu vieläkin enemmän lomalta. Voit lukea Ulkomaille vauvan kanssa?- pohdintojani TÄÄLTÄ


Terkuin,
Doris4 kommenttia:

 1. Olen samaa mieltä. ÄitiysLOMA ei kyllä ole mitään LOMAA ja itse välttelen sitä termiä viimeiseen saakka ;) Äitiysvapaa. On siinäkin joku ihme kolina, onhan se vapaata jostain muusta mutta kädet täynnä työtä muulla saralla. Ja lasten sairastelu, se on kyllä tosi verottavaa!

  Mutta onnea on isyysvapaa, nauttikaa oi nauttikaa, edessä on ihanat hetket ja suunnitelmatkin kuulostaa hyvältä: "aikaa vain olla ja tehdä mitä huvittaa". Ihan oikein!

  Ihanaa vuotta 2017 ja ihanaa lomaa ❤

  VastaaPoista
 2. Veikkaan, että aika moni äiti olis valmis luopumaan LOMA-sanasta äitiysloman osalta :) Oi me nautitaan ja toivotaan, että lomalla aika menee hitaasti. Ihanaa uutta vuotta myös teille <3

  VastaaPoista
 3. Äh, meillä on menossa isyysvapaan viimeiset päivät, kyllä on ollut ihan helmeä parisen viikkoa! Nauttikaa!

  VastaaPoista
 4. Kiva kun ootte nauttinut perheen kesken vietetystä ajasta, mekin luvataan nauttia :)

  VastaaPoista