22. tammikuuta 2017

Kohteena Dubai

Parin viikon blogitauko on nyt ohi ja lämpimästä Dubaista palattu takaisin lumiseen Suomeen. Dubai oli kyllä ihana! Jopa enemmän, mitä olin osannut kuvitellakaan. Olin haaveillut sinne matkustamisesta jo vuosikymmenen ajan, ja tiedän jo nyt, että tulen matkustamaan Dubaihin toistekin. Sen verran suuren vaikutuksen kyseinen paikka minuun teki. Dubai pääsi ehdottomasti matkailuhistoriani top kolmoseen, jopa ohi legendaarisen New Yorkin.
Hotellimme oli Pullman Dubai Jumeirah Lakes Towers ja se sijaitsi Dubai Marinan läheisyydessä. Halusin hotellin, jonka ikkunoista voi ihailla pilvenpiirtäjiä. Hotellin valitsimme juurikin tuon sataman perusteella, jossa noita upeita rakennelmia oli selkeästi eniten Dubain alueista. Myös metroaseman ja rannan läheisyys vaikutti hotellivalintaan. Hotellilta oli parin sadan metrin kävelymatka metroasemalle, josta pääsi kätevästi muutamassa kymmenessä minuutissa Dubain nähtävyyksille sekä lentokentälle.
Sää Dubaissa oli näin tammikuussa lämmin, parhaimmillaan +30 astetta auringossa, mutta pääosin +24 asteen paikkeilla. Auringon lisäksi lämmitti myös hotellin mainio kuntosali sekä Dubain ruokatarjonta. Emme saaneet yhtenäkään päivänä pahaa ruokaa, pieni miinus tietysti täydellisen äyriäispastan kanssa nautitusta vesilasista. Valkoviini olisi sopinut sen kylkeen täydellisesti, mutta alkoholijuomia Dubaissa ei oikeastaan saa muualta kuin joidenkin hotellien ravintoloista. Pienenä vinkkinä; jos alkoholia mielii hotellihuoneeseen, lentokentällä on matkatavara-noudon jälkeen myymälä, josta saa ostettua alkoholituotteita. Tässä kohtaa on hyvä muistaa, että päihtymykseen asti alkoholia ei kannata nauttia tai varsinkaan lähteä päihtyneenä kadulle, sillä päihtyneenä esiintyminen julkisilla paikoilla on Dubaissa rangaistava teko.

Dubai on muutenkin rangaistusten ja kieltojen lomakohde. Oikein harmittaa, että en kuvannut kielto- ja rangaistuskylttejä tänne laitettavaksi, mutta kiellettyä oli mm. julkisissa liikennevälineissä syöminen ja juominen, lasiseiniin ja oviin nojailu, väärässä metrovaunussa väärällä lipulla matkustaminen, purkan syönti julkisissa kulkuvälineissä, paikallisten hunnutettujen naisten kuvaaminen ilman lupaa, julkiset hellyydenosoitukset sekä lentokentällä kuvaaminen.
Ruskettumaan reissulla ei juurikaan päästy, vaikka hotellin katolla loistavat puitteet auringonotolle olikin. Me ollaan enemmän kaupunkilomaihmisiä, jotka haluaa nähdä lomakohteessa mahdollisimman paljon kaikkea uutta ja ihmeellistä eikä siksi jakseta loputonta auringossa makaamista. Rannalla olo vauvan kanssa olisi muutenkin ollut hankala toteuttaa. Loman alkupäivät kuluivatkin lähinnä Dubain jättimäisiä ostoskeskuksia kierrellen. Kovasti yritettiin nähdä niistä joka nurkka, mutta se oli mahdotonta. Ostoskeskukset ovat käsittämättömän isoja ja todellisia nähtävyyksiä jo itsessään, joten niissä kannattaa poiketa, vaikkei shoppailu kiinnostaisikaan.

Joku viisas on joskus todennut, että Dubaissa joka nurkan ja pilvenpiirtäjän takana odottaa yllätys. Näin todella oli. Kun luulit nähneesi jo kaiken ja kiersit rakennuksen toiselle puolelle, vastaan tuli aina jotain uutta ihmeteltävää. Dubai on täydellinen kohde viettää joko totaalinen rantaloma, kaupunkiloma tai niiden sopiva sekoitus.

Meille tärkeä asia nähtävyyksien ja rennon oleskelun lisäksi oli myös helppo lomailu lapsen kanssa. Dubaissa rattaiden kanssa liikkuminen oli helpompaa kuin Helsingin keskustassa. Kaikkialla, missä me liikuimme, kulku rattaiden kanssa oli esteetöntä hissien tai luiskien ansioista, lastenruokavalikoima oli marketeissa laaja ja lisäksi lastenhoitohuoneita oli ostoskeskuksissa ja lentokentällä runsaasti.
Tekemistä Dubaissa olisi riittänyt lisää vielä pitkäksi aikaa, jos olisimme olleet reissussa ilman pikkuherraa, jonka vuoksi meiltä jäi mm. huvipuistot, vesipuistot ja aavikkosafarit kokematta. Rahat olisivat todennäköisesti loppuneet ennen kuin tekeminen :) Onneksi jäi vielä paljon tehtävää ja nähtävää seuraavaankin kertaan.Suomen kesää odotellessa,
Doris

8 kommenttia:

 1. Olen haaveillut reissusta Dubaihin, mutta aina reissut jääneet haaveeksi. Syynä maan suhtautuminen naisiin sekä muutenkin tämä tuomitsevuus. Mutta kuvat aina näyttävät yhtä houkuttelevilla kohteesta. Ehkä minäkin joku päivä pakkaan laukun ja lähden itse kurkkaamaan millainen paikka on.

  VastaaPoista
 2. No tuohan se uskonto siihen tietysti oman lisänsä. Mutta jotenki kun siellä oli nii enemminkin tuli sellainen olo,että naisia arvostetaan siellä enemmän kun täällä luullaan. Ainakin turistina lapsen kanssa liikkuessa sain todella hyvää kohtelua ja ei missään vaiheessa tullut paikallisista naisista sellainen olo, että heillä asiat jotenkin huonosti olisi. Eriarvoisuus Dubaissa on varmasti suurempaa kuin jossain muualla niiden superrikkaiden ihmisten vuoksi. Mutta jotenki se kaikki siisteys, kurinalaisuus, ihmisen hyvä käytös, sai toivomaan, että Suomessakin olisi kolttosista kovemmat rangaistukset.....Voin kyllä suositella lämpimästi matkan varaamista Dubaihin 😊

  VastaaPoista
 3. Me olimme Dubaissa kolme vuotta sitten ja ihastuimme ihan täysin. Täydellinen sekoitus kaupunki- ja rantalomaa (meillä oli hotelli Dubai Marinasta omalla rannalla) ja erinomainen kohde lapsiperheelle. Kuukauden kuluttua lähdemme Dubain naapuriin Ras-Al-Khaimahiin viettämään lepolomaan. Kerran täytyy kuitenkin käydä Dubai Mallilla ostoksilla!

  VastaaPoista
 4. Ihanaa! Me tykättiin enemmän Mall of the Emiratesista kun Dubai Mallista ostospaikkana :)

  VastaaPoista
 5. Kuvien perusteella ainakin jonkun verran kuvaat, olisi kiva kuulla miten kuvaamiseen siellä suhtauduttiin? Esimerkiksi hunnutettuja naisia ei saa kuvata, mutta hankaloittiko tämä esimerkiksi nähtävyyksien kuvaamista? Jos sulla on pukeutumisesta sanottavaa tai kokemuksia olisi kiva kuulla! Suunnitelmissa Dubai keväällä :)

  VastaaPoista
 6. Joo! Kamera oli mukana koko ajan ja aktiivisessa käytössä! Tosiaan, olet oikeassa että hunnutettuja naisia tai paikallisia naisia päin ylipäätään ei kannata kameraa suunnata. Ei myöskään sheikkejä. Ei edes kännykkäkameraa.
  Nähtävyyksillä oli niin paljon turisteja, että siellä kyllä kaikki kuvaavat. Eli en nähnyt siinä ongelmaa, mutta tosiaan kannattaa siinäkin vähän kuvatessa katsoa ettei lähellä ole ketään paikalliselta näyttävää, jolla vaarana jäädä kuvaan :)
  Itse halusin noudattaa maan tiukkoja pukeutumissääntöjä. Tiedän, että jotkut eivät ole niissä turistien suosimissa kohteissa esim Dubai Marinan ja Jumeirah Beachin lähettyvillä niin tarkkoja siitä, mutta minä halusin olla. Ja tunsin oloni myös vähän epämiellyttäväksi, jos olin olkapäät paljaana metrossa, jossa oli paljon miehiä, koska kyllä he katsovat, ehkä vähän paheksuvastikin. Eli pidin koko ajan pitkiä housuja tai maxi-mekkoa. Housujen kanssa t-paitaa ja mekon kanssa huivia kaulassa/harteilla tai ohutta neuletakkia. Mikroshortsit ja tuubitopit jätin kotiin. Hotellin uima-altaalla olin kyllä bikineissä :)
  Mielestäni on tärkeä noudattaa kohdemaan sääntöjä ja kunnioittaa niitä :)
  Mutta ihana paikka! Suosittelen lämpimästi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. http://unelmalandia.blogspot.fi/2017/05/minne-menna-dubaissa.html?m=1
   Lue myös tämä postaukseni Dubaista 😊

   Poista
 7. Onpas kiva lukea muiden kokemuksia Dibaista ja selata kuvia eri näkökulmista :) Käytiin tän kuun alussa Jumeirah Beachilla. Blogissani tunnelmia jos tahdot palata Dubain tunnelmiin lumen keskellä :) <3 Aurinkoista kevättä!

  VastaaPoista