25. heinäkuuta 2018

Mustikkamuffinssit ripauksella minttua ja kardemummaa

Mustikoita on jo ilmestynyt metsiin ainakin eteläisimmässä Suomessa. Yleensä tykkään leipoa vain kaikkea suklaisen överiä, mutta päätin rohkaistua ja tehdä jotain vähä raikkaampaa marjoista. Okei, on näissäkin vähän suklaata mukana, sillä en voinut vastustaa kaapissa ollutta Marianne crush-rouhetta. Nämä mustikkamuffinssit ovat täysin maidottomia, mutta ne onnistuvat varmasti ihan yhtä hyvin vaihtamalla kauramaidon tavalliseen maitoon ja leivontamargariinin voihin. 






Mustikkamuffinssit 10 kpl


1,5 dl ruokosokeria
1 tl kardemummaa
1,5 dl mustikoita
3dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhe tta
1tl vaniljasokeria
1dl Marianne crush -rouhetta
1,5 dl kauramaitoa (tavallinenkin maito käy)
140g leivontamargariinia
2 munaa

Vatkaa vatkaimella voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää niitä hiljalleen taikinaan nuolijalla sekoittaen. Lisää maito. Nostele lopuksi nuolijalla mustikat ja Marianne-rouhe. Laita paperiset muffinssivuoat muffinssipeltiin ja annostele taikina niihin. Annostele taikinaa siten, että vuoat ovat melkein täynnä, näin saat muffinsseista kauniin muotoisia. 

Paista 175 asteessa n. 25 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti