14. lokakuuta 2017

Vauvan huoneesta taaperon huone

Meidän lapsella on ollut oma huone jo ennen hänen syntymäänsä. Huone ei ollut vauvan ensimmäisinä elinkuukausina juurikaan käytössä, sillä pinnasänky oli meidän vanhempien huoneessa ja hoitopöytä wc:ssä. Noin puolen vuoden iässä vauva alkoi nukkua yönsä omassa sängyssään omassa huoneessaan. Lelukori oli ilmestynyt olohuoneen nurkkaan ja edelleen huone näytti käyttämättömältä vauvan huoneelta.

Tein huoneeseen pari pientä muutosta. Siirsin nojatuolin huoneen toisesta nurkasta toiseen ja nojatuolin entiseen paikkaan tein leikkipaikan. Kotona käyttämättömänä ollut Kartellin läpinäkyvä pieni sohvapöytä lehtitelineellä varustettuna soveltui hyvin leikkipaikan perustaksi. Lehtitelineeseen asettelin kaikki kirjat, pöydän alle laitoin suuren puisen laatikon, johon lajittelin kaikki rakennuspalikat ja pienemmät lelut. Asettelin kaikki muut lelut pöydän päälle, jossa niitä voi myös säilyttää silloin kun niillä ei leikitä. Olohuoneen lelukori siirtyi myös taaperon huoneseen ja pyritään siihen, ettei suurta lelukaaosta olohuoneessa enää ole.

Poistin taulut seinältä, otin kehykset muuhun käyttöön ja tilalle löysin ihanan mustan kolmionmuotoisen rautahyllyn sekä black moon- viirin <3
Toiselle seinustalle, leikkinurkkauksen yläpuolelle laitoin pienen, valkoisen tauluhyllyn.

Verhoja ei ole, kuten ei muissakaan huoneissa, lukuunottamatta sälekaihtimia. Kesällä huoneeseen hankittiin valkoinen, ylös siististi ja huomaamattomasti rullautuva pimennysverho.


Lähikuukausina täytyy varmaan luopua pinnasängystä, ennen kuin pikkuherra kiipeää yli laidan. Joo, meidän pinnasängystä saa myös laidan pois ja näin siitä turvallisemman, mutta taapero alkaa olla sen verran pitkä, että sänky käy kohta yksinkertaisesti liian pieneksi.

Alin kuva on otettu ennen huoneen muutosta :)
Mukavaa viikonloppua kaikille,
Doris

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti