9. lokakuuta 2017

Kesäihminen kaipaa kesää

Ah, kukapa ei kaipaisi kesää, kun vettä tulee lähes joka päivä taivaalta? Muistelin kurakeliä katsellessa mennyttä kesää kaiholla. Taas se meni niin nopeasti ohi. Tein kesän alussa Bucket Listin eli listan siitä, mitä haluaisin tai toivoisin kesän aikana tekeväni. Alla oleva Bucket Lista on täynnä kaikkea kivaa, mutta mitkä niistä oikein toteutui menneenä kesänä?

 • Ota rennosti ja nauti!Tämä todellakin toteutui! Jos olisin tiennyt, mitä syksy tuo tullessaan, olisin todellakin nauttinut vielä enemmän.
 • Käy retkeilemässä tai piknikillä RuissalossaOltiin piknikillä meidän mamma-taaperoporukalla kesäkuun alussa Ruissalossa. Varsin onnistunut päivä.
 • Päiväretkeile jossain lähipaikkakunnalla, missä et ole koskaan käynyt. Esimerkiksi Porin Yyterissä tai Raumalla Tämä suunnitelma ei valitettavasti toteutunut :( Mutta hei, me käytiin Tampereella!
 • Käy Naantalissa nauttimassa ravintolaruokaa ja meritunnelmaaTämä toteutettiin vieraiden kanssa juhannuspäivänä, jolloin Naantalissa satoi kaatamalla vettä. Olisin tietysti halunnut syödä ulkona ja nauttia aurinkoisesta Naantalista, mutta oli se ihan kivaa näinkin :)
 • Käy Tall Ships Racesissä ihastelemassa laivoja Upeat laivat vierailivat tänä kesänä Turussa ja kävimme niitä myös ystäväporukalla katsomassa. Pisteet silti Helsingin Tall Ships Races-tapahtumalle.
 • Vietä tyttöjen ilta jokilaivalla ✗ Tämäkään ei valitettavasti toteutunut, sillä juuri samaisena päivänä kun meidän olis tarkoitus lähteä viettämään iltaa tyttöjen kesken Turkuun ja jokilaivoille, jotain sanoinkuvailemattoman kauheaa tapahtui Turun Kauppatorilla. Suomen ensimmäinen terrori-isku. 
 • Käy edes yhtenä päivänä jollain festareilla (Ruisrock tai Ilosaarirock varmasti valikoituu tämän kesän festariaktiviteetiksi)  ✓ Ilosaarirockissa tuli vietettyä yksi päivä. Ruisrockin olisi ollut periaatteessa mahdollinen, mutta se jäi nyt valitettavasti väliin. 
 • Grillaa!  ✓ Grillasimme alkukesästä aika paljon, mutta loppukesää kohden grilliruoka alkoi tulla korvista. Vaikka vaihtelimme monipuolisesti grillattavaa erilaisista kasviksista kanaan ja kalaan, silti se grillin maku alkoi tökkiä.
 • Leivo raparperipiirakka  ✓ Leivoin juhannuspöytään raparperi-marenkipiirakan. Ja se oli niin namia!
 • Sisusta terassi valmiiksi Ei tullut valmista vielä tänäkään kesänä, ei yksinkertaisesti ollut aikaa. Suomen kesä on siinä mielessä ärsyttävä kun sataa niin paljon, niin on vaikea myös keksiä kalusteita ja muuta, mitkä voivat olla muuallakin kuin katoksen alla.... Lasitettu terassi on haaveissa, mutta haaveena se myös pysyy aika monta tulevaa vuotta. Ja hei, laskin, että terassilla tuli vietettyä tänä kesänä istuskellen aikaa alle 10 kertaa, joten jos lasitettua terassin osaa ei koskaan tule, taitaa jäädä meidän terassin käyttö vastaisuudessakin aika vähälle.
 • Käy Kolilla Emme käyneet, koska ei ollut aikaa
 • Urheile ja liiku  ✓ Tämä toteutui tänä kesänä todella hyvin ja siitä olen ylpeä! Usein on tuli hyötyliikunnan lisäksi tehtyä 2-4 sali/aerobista treeniä viikossa. Mutta nyt, syksy ja sen tuomat ainaiset taudit ovat mokanneet senkin hyvin alkaneen liikuntakärpäsen.
 • Syö paljon tuoreita mansikoita. Hanki niitä ja muita marjoja pakastimeen  ✓ Hankin mansikoita pakastimeen yhden viiden kilon laatikon. Pari kertaa ostin myös rasian syötäväksi lähikauppamme maailman suloisimmalta mansikanmyyjäpojalta. Siellä oli usein muutkin kuntamme kotiäidit jonottamassa mansikkaa ;)
 • Käy kantarellimetsällä  ✓ Kävin, mutta tulos oli alkuun kaikkiaan kolme kantarelliä! Tuntui, että tänä vuonna on todella heikko sienivuosi...Mutta loppujen lopuksi kantarelleja on tullut syksyn mittaan kerättyä paljon pakastimeen, kahteen sienipiirakkaan, kantarellirisottoon, kanterillipastaan ja muhennokseen. Että hyvä satokausihan tästä tulikin :)
 • Käy Helsingissä  ✓ Olimme häissä Helsingissä yhtenä kesäviikonloppuna. Ja ihan kahdestaan ilman taaperoa! Se oli i-h-a-n-a-a!
 • Vie taapero tivoliin, Muumimaailmaan tai johonkin muuhun, mistä hän selvästi nauttii  ✓ Tivoli ja Muumimaailma jäivät, mutta kävimme yhtenä päivänä Särkänniemessä, jossa taapero pääsi maistamaan vauhdin hurmaa possujunassa ja laivakarusellissa. En osaa sanoa, olivatko laitteet hänelle nautinto, sillä hän istui todella ihmeissään niiden kyydissä silmät pyöreinä, mutta itku ei tullut, niin luulen, että hän tykkäsi :)
 • Käy perheen kanssa risteilylläPerheen kanssa emme päässeet risteilemään, mutta olimme yhden päivän kolmestaan taaperon ja mummin kanssa päiväristeilyllä Ahvenanmaalle. Nähtiin Muumipeikko, joten reissu oli onnistunut.
Saako ensi kesän Bucket Listiä alkaa suunnittelemaan jo nyt, saahan?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti