24. elokuuta 2017

Taaperon ensimmäinen huvipuistokokemus: Särkänniemi!

Elokuun lopulla oli mukavaa viettää muutama tunti Särkänniemen huvipuistossa. Ihmisiä oli vähän ja tungosta ei missään. Mietin, kannattaako alle 2-vuotiasta viedä vielä huvipuistoon ja ymmärtääkö hän siitä mitään? Luin Särkänniemen nettisivuilta, että pääsy huvipuistoalueelle on maksuton samoin kuin alle 2-vuotiaille soveltuvat laitteet. Alle 2-vuotiaille oli kolme ilmaista laitetta: possujuna, laivakaruselli ja leppäkerttukaruselli. Yli 100cm pitkille olikin sitten jo vähän laajempi laitevalikoima ja kovasti meidänki taapero haikaili autoradan perään.

Särkänniemessä oli ilmaisten pikkulasten laitteiden lisäksi perheen pienimmille ja vähän isommillekin huippukiva Angry Birds- leikkipuisto. Leikkipuistoon oli ilmainen sisäänpääsy. Lisäksi leikkipuistossa oli oma alue leikkeihin pienimmille lapsille.Tämä oli taaperon ensimmäinen huvipuistokokemus ja minun ensimmäinen Särkänniemen reissuni. Olen katsellut sitä aiemmin elämässäni vain ohi ajavan junan ikkunasta. Olin jotenkin ajatellut Särkänniemeä isommaksi paikaksi kuin se oli. Vaikka laitteita siellä vauhdinnälkäisille on kyllä ihan riittämiin. Ja laitteiden lisäksi oli tarjolla ainakin Akvaario, Koiramäen eläinpuisto sekä Tampereen oma ylpeys Näsinneula.

Mitä mieltä taapero oli hänelle sopivista laitteista? Hän istui kiitollisena possujunassa (yksin!) ja myöhemmin vielä aaltoilevassa laivakarusellissa. Huvipuisto-päivä oli hänelle sen verran voimia vievä, että väsymys tuli ennen kuin pääsimme leppäkerttukaruselliin.

Mies kävi testaamassa uutta Hypeä ja jo aiemmin hyväksi havaittua Tornadoa yksittäislipuilla. Minulle tosiaan riitti käymättä itse laitteissa, että näin laitteiden vauhdin tuoman ilon perheen miesten kasvoilla.Särkänniemen laitteissa pääsee huvittelemaan tällä kaudella vielä tämän viikon jälkeen parina syyskuun viikonloppuna.

Terkuin,
Doris

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti