14. elokuuta 2017

Millaiset ulkovaatteet syksyksi päiväkotiin? (SIS. Alekoodin Jesper Juniorille!)

Taaperomme aloittaa päiväkodin ihan lähipäivinä ja tutustumiskäynnillä saimme kuulla, mitä kaikkea lapsella toivottaisiin olevan päiväkotiin saapuessaan mukana. Koska kyseessä on luontopainotteinen päiväkoti, siellä ulkoillaan paljon. Säällä kuin säällä. Päiväkodin pihalla on hyötykasveja kasvulaatikoissa ja laaja piha-alue pienen metsikön kanssa ulkoleikeille. Luontopäiväkotilaiset tekevät myös paljon metsäretkiä. Kyseessä on ensimmäinen päiväkodin aloitus meidän perheessä, joten meillä vanhemmilla ei ollut mitään tietoa siitä, minkälaiset ulkovaatteet olisivat hyvät kävelevälle taaperolle syksyn viileneviin ulkoiluhetkiin. Edellisenä vuonna poika oli vielä niin pieni, ettei välikausivaatetukselle ollut juuri tarvetta.


Päiväkodista esitettiin toive, että välikausi-ulkoiluvaate olisi haalari, joka olisi vedenpitävää materiaalia. Halutessaan haalarin päälle laitettavaksi päiväkotiin voi toimittaa myös supersadesäätä varten erilliset kurahousut ja sadetakin tai sadehaalarin, mutta ne eivät ole pakolliset. Erillistä välikausitakkia ja- housuja ei ainakaan meidän tulevassa päiväkodissa välikausihaalarin sijaan suositeltu, etenkään pienimmille lapsille, sillä lasten leikeissä jostain housun ja takin välistä pääsee aina kuraa ja kosteutta sisään. Haalari on myös helpompi ja nopeampi pukea seisovalle taaperolle kuin erilliset ylä-ja alaosat. Haalari on siis kaikinpuolin käytännöllisempi vaihtoehto.
Välikausihaalarin olisi siis hyvä olla vedenpitävää materiaalia ja tuulenpitävyydestäkään ei ole haittaa. Huppu tuulisilla päivillä suojaamaan niskaa olisi plussaa. Haalarin tulisi olla sen kokoinen, että sinne mahtuu viileämpien ilmojen koittaessa alle tarvittaessa fleece- tai villahaalari. Koon valitseminen voi olla vaikeaa, sillä ulkovaatteiden koot voivat vaihdella paljonkin ja jo päivävaatteissa käytöstä poistettu koko voikin olla vielä ulkovaatteissa sopiva tai jopa liian suuri. En uskaltanut ottaa välikausihaalarista juuri meille sopivaa 80 kokoa vaan valitsin kooksi 86, että haalari mahtuu vielä keväälläkin uuden välikauden koittaessa.

Itse arvostan myös sitä, että haalari on kestävää materiaalia. Konttaus maassa tai pieni kompurointi ei saa aiheuttaa heti polvien kohdalle reikiä. Tässä tietysti auttaa se, jos polven kohdat ovat erikseen vahvistetut. Toinen tärkeä asia taaperon välikausihaalarin valinnassa minun mielestäni on se, että siinä on riittävästi heijastimia joka suuntaan. Syksyn hämärässä ja sateisella säällä heijastimeton ihminen, etenkin pieni lapsi, on huomaamaton liikenteessä, eikä silloin riitä vain yksi toisessa hihassa oleva heijastin. Heijastimia täytyy olla paljon, että autoilijat osaavat varoa tätä pientä kulkijaa, joka ei ymmärrä vielä liikenteen vaaroja.
Tämä postaus on toteutettu blogiyhteistyönä Jesper Juniorin kanssa. Olisin valinnut välikausihaalarin muutenkin Jesper Juniorin valikoimasta, sillä haluan kaikkien käytännöllisten ominaisuuksien lisäksi, että lapsemme ulkovaatteet ovat myös tyylikkäitä. En kelpuuta meille mitä tahansa sinistä, vihreää tai autokuvioista haalaria. Tämä on edelleen nykypäivänä aika hankala toteuttaa, sillä monessa liikkeessä on tarjolla tytöille punaiset ja pojille siniset ulkovaatteet, ja neutraaleja kuviottomia vaihtoehtoja on vain vähän tarjolla. Onneksi Jesper Juniorin Jonathan- mallistosta löytyi toivomani hillitty musta softshell-haalari. Samaisesta softshell-haalarista oli värivaihtoehtoina myös kuviolliset punainen ja sininen.

Jonathan on Jesper Juniorin oma tuotemerkki, jota on valmistettu jo vuodesta 1992 ja tuotteet suunnittelee kahden vauhdikkaan pienen pojan äiti Saila Salonen.

Koska välikausihaalarin ja muiden päiväkotivaatteiden tarve tulee ihan pian kun syksy koittaa ja arkinen aherrus alkaa, Jesper Junior haluaa tarjota teille lukijoilleni verkkokauppaansa alekoodin!

Alekoodilla UNELMALANDIA15 saat -15% alennusta kaikista normaalihintaisista tuotteista Jesper Juniorin verkkokaupasta. Alekoodi on voimassa 14.8 - 27.8. 2017. Yli 70€ ostoksiin tulee myös ilmaiset toimituskulut Suomen sisällä.

Jesper Juniorin verkkokauppaan pääset TÄSTÄ

Muista myös Jesper Juniorin somekanavat:
Jesper Junior Facebookissa 
Jesper Junior InstagramissaMukavaa tulevaa syksyä,
Doris

8 kommenttia:

 1. Tuo on hyvännäköinen haalari, hypistelin samaa meidän pojalle eilen Myllyn liikkeessä, mutta toistaiseksi jäi kauppaan. Muutenkin olen samoilla linjoilla noiden lastenvaatteiden värien suhteen; aina vain pinkkiä ja sinistä, missä on kaikki neutraalit värit, jotka sopii kaikille sukupuolille?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nimenomaan! Jos perheessä on vaikka molempia sukupuolia lapsia, olisi huomattavasti helpompaa myös kierrättää heillä vaatteita! Olen sitä jo pidemmän aikaa peräänkuuluttanut vaatevalmistajien kohdalla, että fine, tehkää sininen ja punanen vaate, mutta tehkää niiden lisäksi yksi neutraali vaihtoehto lisäksi! Niinku tämän softshellin kohdalla olikin hienosti toimittu, oli 3 värivaihtoehtoa, joista yksi sopii takuulla tytölle ja pojalle :)

   Poista
 2. Minkä ikäinen ja kokoinen poika on kuvissa? Käyttäessään haalaria koko 86. Ollaan ostamassa meille samaa pukua. ��

  VastaaPoista
 3. Poika on puolitoistavuotias kuvissa. N.82 centtiä pitkä. Nyt hän on 2-vuotias ja 87 centtiä ja haalari edelleen mahtuu hyvin :)

  VastaaPoista
 4. Meillä 80cm haalari kiikarissa, isompaa en ole löytänyt. Poika täyttää heinäkuussa 2v. Jospa mahtuu kevään edes. �� Oletko ollut tyytyväinen pukuun?

  VastaaPoista
 5. Kyl mä luulen, että mahtuu keväällä, aika reilua kokoa haalari oli. Olen ollu tyytyväinen, kestää hyvin päiväkodin kovassa ulkoilussakin ��

  VastaaPoista
 6. Meillä poika tammikuussa 81.6cm eli keväällä ehkä 83-85cm. Saattaa olla kyllä lyhkäinen. Miwtä löytäisin tämän 86 koossa ��

  VastaaPoista
 7. En osaa yhtään sanoa mistä voisi löytyä, on tosiaan viime syksyn mallia. Ehkä jostain Jesper Junior liikkeestä voi löytää vielä viime syksyn malleja. Ainakin eri kuosilla näitä samoja välikausihaalareita heiltä nyt keväälläkin varmasti löytyy mallistosta.

  VastaaPoista