15. syyskuuta 2016

Uutta ilmettä keittiöön

Keittiöön on tullut uusi hana, jipii! Jo muutaman kuukauden kuluttua muutosta huomasin, että keittiön hanan valinta ei mennyt ihan nappiin. Keittiöön asennettu hana oli epäkäytännöllinen muotonsa vuoksi, eikä sen ulkonäkökään miellyttänyt. Tiskialtaassa kookkaampien astioiden, kuten leivontakulhojen tiskaaminen oli vaikeaa, sillä hana oli aina tiellä viemässä tilaa. Ja ulkonäössä muodon lisäksi häiritsi hanan väri: vanha kromi sai vaihtua harjattuun teräkseen, jota muutenkin keittiöstämme löytyy.


Uusi hana

Vanha hana


Uusi hana tulee korkeammalle ja on eri mallinen kuin edellinen, joten sillä saatiin lisää tilaa tiskialtaaseen. Tykkään myös hanan sivussa olevasta vedensäätelynupista enemmän kuin edellisen hanan päällä olleesta.
Laitoin myös uuden viherkasvin keittiöön. Suosikkikasvini muratin. Nyt keittiöstä löytyvällä muratilla on kauniin ulkonäkönsä lisäksi myös tärkeä tarina: se oli osa poikamme kastepöydän kukkakimppua. Muiden kimpussa olleiden kukkien kuoltua otin muratin vesilasiin muutamaksi viikoksi kasvattamaan juuriaan ja sitten istutin sen vaaleaan, kotimme ilmeeseen sopivaan ruukkuun. Kahvinkeitin sai muuttaa toiseen paikkaan, sillä muratin oli päästävä paraatipaikalle ikkunan nurkkaan.Terkuin,
Doris


2 kommenttia: