7. syyskuuta 2016

Syksy saapuu

Niin se vaan on, että kesä on taas pian ohi. Illat pimenee ja puut vaihtaa väriä. Kesä tuntui tänä vuonna jotenkin pitkältä. Johtuu varmaan siitä kun jo toukokuussa oli paljon kauniita päiviä ja kun on saanut olla kotona, eikä ole vain odottanut koko kesää neljän viikon ruhtinaallista kesälomaa, jolloin ehtisi nauttimaankin kesästä töiden teon lomassa.


Syysvaatteet ovat ihania. Tänä vuonna kaupoissa oli kivoja vaihtoehtoja niin aikuisille kuin lapsillekin

Neuletakki ja kettuhuivi pikkuherralle

Pidän syksystä. Sen tuoksu ja raikas, viileä ilma ovat ihania. Etenkin, jos on mahdollisuus lähteä aamutuimaan tai illan hämärtyessä lenkille, niin siihen tarkoitukseen syksy on erityisen mahtavaa aikaa. Ja saa laittaa kynttilät palamaan ja tehdä kotiin tunnelmavalaistuksen. Harjoitella takan polttamista talven varalle ja pihavalotkin loistavat pimeässä kauniisti. Ja saa pukea päälle kivan syystakin, kengät ja kaulaan huivin. Intoutua ehkä neulomaan jotain. Ja käydä tietysti sienimetsällä. Paljon kivoja asioita.


Perinteinen syksyn sienimetsäily on alkanut


Luntakin saa tulla, mutta ei ihan vielä, ei ennen marraskuuta. Pitkä, pimeä, liukastelematon, lämmin syksy on kiva. Yritän henkisesti valmistautua myös tulevaan haravoimisurakkaan...Varmaan haravoiminenkin voi olla mukavaa, kun kyseessä on oma eikä mummolan piha, jota lapsena jouduin vanhempien kanssa syysviikonloppuisin haravoimaan. Vaikka nyt tietysti haravoisin mummolankin pihaa enemmän mielissäni, jos saisin jollain keinolla mummon takaisin tupaan leipomaan ruisleipää ja keittämään pannukahvia, niinkuin ennen vanhaan.


Mummon neulomia villasukkia kaapista kaivaen,
Doris


2 kommenttia:

  1. Ihana tuo neuletakki <3 Ja sienet, nam nam.. Syksy on ihana, kynttilöitä, lyhtyjä, väriloistoa, aamu usvaa, syksyn tuoksua, villasukkia, pehmoisia torkkupeittoja <3 http://valkoinenhaave.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Syksy on kyllä niin tunnelmallinen vuodenaika 🍂

    VastaaPoista