18. kesäkuuta 2018

Eteisen seinä sai uuden pinnan kalkkimaalista

Kolme vuotta mennyt ja edelleen kodin sisustus on kesken. Se on hidasta puuhaa, sillä haluan olla varma siitä, mitä kotiini haluan. Kalkkimaali oli pitkään ollut mielessä, mutta pelkäsin, etten tule löytämään täydellistä harmaan sävyä, joka ei taita yhtään vihreään eikä violettiin.





Mietin myös kauan, mikä seinä kodissamme todella tarvitsee uuden maalipinnan. Päädyin eteiseen, sillä halusin kotiin sisään tullessa kodikkaamman tunnelman ja valkoinen eteisen pitkä seinä oli tullut vuosien aikana täyteen tahroja rattaista ja roskapusseista.

Pitkän pähkäilyn ja nettiseilailun jälkeen totesin, että täydellinen maali eteiseemme olis varmasti Kalklitrin sävy Winter Primo. Ja näin todella kävi! Sävy ei taita yhtään mihinkään muuhun sävyyn kuin tyylikkääseen vaaleaan harmaaseen.






Päätin, etten käytä telaa maalauksessa vaan halusin pinnasta mahdollisimman betonimaisen, joten levitin tämän todella vetisen maalin seinään pesusienen avulla.

Maalasimme mieheni kanssa pesusienellä hangaten, eri suuntiin vedellen ja pyörivin liikkein. Oven karmit ja muut reunat täytyi maalata pienen pensselin avulla. Annoimme maalin kuivua muutaman tunnin ja kävimme seinän sen jälkeen läpi vielä kertaalleen ihan vain veteen kastetulla pesusienellä. Koska emme olleet tulokseen vielä tässä vaiheessa tyytyväisiä, lopuksi hioimme seinän käsin hiomapaperilla. Hiomisesta lensi sen verran paljon pölyä, että hengityssuojan käyttäminen oli aika ehdotonta. Hiontapöly pyyhittiin vielä kuivalla, valkoisella liinalla ja lattia imuroitiin hyvin.

Meillä oli sekoituksen jälkeen Kalklitr-kalkkimaalia vähän päälle litra ja sitä jäi vielä runsaasti ylikin eteisen seinän maalauksesta. Joten todella riittoisasta maalista on kyse :)




Yläpuolella kuvassa oleva tapettirulla liittyy toiseen projektiimme, josta kerron teille myöhemmin :)


Love it!
Doris


1 kommentti: