9. kesäkuuta 2018

Kesäpöydän Pätkisjuustokakku

Tein Pätkisjuustokakkua tarhatädeille kiitokseksi menneestä vuodesta. Aion tehdä Pätkis-kakkua toistekin, sillä se on todella helppo valmistaa ja koostumuksesta tulee suussa sulava. Sovelsin ohjeen itse monen eri pätkiskakkuohjeen pohjalta.




Pätkisjuustokakku


Pohja

n.200g Digestive- keksejä
100g voita tai leivontamargariinia

Täyte:

1,5 pussia Pätkis-minibites
2 dl kuohukermaa
400 g maustamatonta tuorejuustoa
1,5 dl tomusokeria
tilkka vettä
1 liivatelehti

Koristeluun

Keksin paloja
Tasangon marenkeja
Loput toisesta Pätkis-minibites pussista
Muita suklaakarkkeja

Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Voit laittaa myös leivinpaperisuikaleet vuoan sisäreunoihin tai käyttää reunakalvoa. Itse käytin reunakalvoa, sillä sillä saa siistimmän lopputuloksen. Murskaa keksit pakastepussin sisällä tai monitoimikoneessa. Sulata voi/margariini mikrossa. Sekoita sula rasva ja keksin murut. Painele massa halkaisijaltaan 20-24 cm vuoan pohjalle. Laita pohja jääkaappiin hetkeksi odottamaan.

Laita liivatelehti kylmään veteen likoamaan. Sulata Pätkikset lautasella mikrossa varovasti, ne kypsyvät helposti liikaa. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Lisää vaahtoon tomusokeri, tuorejuustot ja sulanut Pätkis. Vatkaa täytettä vielä hetki. Lämmitä pieni tilkka (ihan 1cm mukin pohjasta) lähes kiehuvaksi ja sekoita liivatelehti kuumaan veteen. Kaada liivate ohuena nauhana täytteeseen vielä samalla vatkaten täytettä. Kaada täyte irtopohjavuokaan tekemäsi keksipohjan päälle ja anna jähmettyä jääkaapissa muutaman tunti tai yön yli. Koristele ennen tarjoilua. 



Nyt herkuttelemaan,
Doris

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti