29. toukokuuta 2018

Mitä pakata sairaalakassiin?

Sairaalakassi, tuo mysteeri, mitä sinne oikein pakkaisi mukaan? Mitä synnyttämään mennessä tarvitsee, mitä kaikkea saa sairaalasta? Sairaalakassi on jokaisen odottavan äidin henkilökohtainen asia ja jokainen pakkaa sinne sitä mitä itse haluaa. Mutta mitä minä pakkasin sairaalakassiin?




Vaatteet

Monet pakkaavat itselleen mukaan omia vaatteita, koska eivät viihdy sairaalan vaatteissa. Minä taas viihdyin sairaalan löysässä mekossa ja kiristämättömissä sukissa hyvin, joten pakkaan mukaan ainoastaan kotiinlähtöpäivää varten omat vaatteet. Esikoisen kohdalla mukanani oli kotiinlähtöä varten suht tiukat farkkulegginssit ja ennen raskautta ostettu paita. Tämä oli virhe, sillä en ollut tullut ajatelleeksikaan sitä, että vatsa voi olla arka synnytyksen jälkeen vielä todella pitkään, joten kireät, vatsan kohdalta puristavat housut eivät tuntuneet lainkaan mukavilta istua autossa kotimatkan ajan. Tällä kertaa pakkaan mukaan jotkut löysät mammalegginssit ;)

Vauva tietysti tarvitsee myös kotiinlähtövaatteet. Sairaalassa hän saa olla sairaalan vaatteissa, mutta kotiin lähtiessä hänelle saa pukea ensimmäiset omat vaatteet ja se on aika ihanaa :) Ja esikoisen kohdalla vähän pelottavaa, sillä vauva tuntuu niin pieneltä, että hänelle on vaikea pukea mitään rikkomatta häntä.

Puhelin ja laturi

Viime kerralla puhelin ja sen laturi osoittautuivat todella tarpeelliseksi. Sairaalassa voi joutua odottamaan ennen synnytystä tunteja, joskus jopa päiviä, jos synnytystä käynnistellään. Siinä iskee äkkiä tekemisen puute. Oli myös kiva heti vauvan synnyttyä laittaa ystäville ja sukulaisille viestiä, että vauva on nyt täällä, sekä napata tietysti pienokaisesta ensimmäiset kuvat :)




Hygieniatarvikkeita

Hygieniatarvikkeista otan mukaan deodorantin, kasvorasvan, huulirasvan, hammasharja&tahnan ja meikinpoistoaineen. Viimeistä en siksi, että meikkaisin sairaalapäivinä vaan siksi, etten voi tietää missä tilanteessa joudun sairaalaan synnytyksen alettua. Jos silloin sattuu olemaan meikkiä, ne on kiva pestä pois. Meikit otan mukaan , jos vaikka kotiinlähtöpäivänä innostun laittamaan vähän väriä kulmiin ja punaa poskiin. Tuskin, mutta on hyvä varautua :) Shampoota, hoitoainetta ja muita pesutarvikkeita en ajatellut pakata, sillä ainakin viimeksi Tyksissä oli ihan riittävät pesuaineet.

Imetysliivit tai -toppi

Imetysliivit eivät viime kerralla oikein tuntuneet omalta jutulta, joten tykästyin imetystoppeihin. Sellaisen pakkaan ehdottomasti mukaan ja muutamat liivinsuojat myös. Viimeksi paita kastui maidosta monta kertaa vuorokaudessa, joten liivinsuojat tulivat kyllä tarpeeseen. Pikkuhousunsuojat, jos niitä niiksi voi kutsua, löytyvät sairaalasta. Ne ovat mallia Tena ja superpaksuja, ja epämukavia, mutta samalla juuri oikeanlaisia pitämään housut kuivina jälkivuodosta. Eli pienen pienet pikkuhousunsuojat kannattaa jättää kotiin :)

Herkkuja

Pakkaan mukaan myös jotain herkkuja, ainakin lakua. Sitä olen himoinnut koko raskausajan ja aion syödä lakuöverit heti kun vain saan. Aion myös pyytää miestä tuomaan osastolle raskausaikana himoitsemaani sushia heti kun olen hieman toipunut synnytyksestä. Synntyksessä kuluu tuhottomasti kaloreita, joten synnytyksen jälkeen ruokahalu ja himo kaikkeen on valtava :)

Äitiyskortti

Äitiyskorttia kannattaa kuljettaa mukana koko loppuraskauden ajan, sillä synnytys voi alkaa missä tahansa. Äitiyskortti kannattaa pakata viimeistään sairaalakassiin, sillä se pitää olla mukana synnärillä.




Huomioita

Meidän esikoinen ei huolinut tuttia ensimmäisinä elinkuukausinaan lainkaan, joten ajattelin jättää tutin pois sairaalakassista tämän pikkukakkosenkin kohdalla. 

Turvakaukalo kannattaa tuoda miehen tai muun tukihenkilön toimesta sairaalaan vasta kotiinlähtöpäivänä, sillä sairaalan tilat ovat sen verran ahtaat, että se olisi siellä vain tiellä.

Jos jotain unohtuu, niin aika montaa juttua saa myös sairaalasta hygieniatarvikkeista tutteihin ja alusvaatteisiin :)


Terkuin,
Doris

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti