8. marraskuuta 2017

Kotimaiset täysksylitolipastillit ovat pikkuhampaiden valinta


Postaus on toteutettu yhteistyössä XyliMind Oy:n ja Hammaskeiju täysksylitolipastillien kanssa. Kirjoittaja on ammatiltaan suuhygienisti.KSYLITOLIN KÄYTTÖ PÄIVITTÄIN ON TÄRKEÄÄKsylitoli on luonnon oma makeutusaine, jota on hedelmissä ja marjoissa. Ksylitolin toinen nimitys koivusokeri tulee siitä, että aikaisemmin sitä valmistettiin vain koivusta. Nykyisin ksylitoli valmistetaan pääsääntöisesti paperitehtaiden sivuvirroista. Vaikka kyseessä on sokeri, reikiintymistä aiheuttavat bakteerit eivät voi hyödyntää ksylitolia ravinnokseen.

Ksylitol-tuote, purkka tai pastilli, olisi hyvä ottaa aina ruoan jälkeen, sillä se katkaisee happohyökkäysen ja näin ehkäisee hampaiden reikiintymistä. Ksylitoli vähentää bakteeriplakin määrää ja ehkäisee bakteeriplakin tarttumista hampaan pintaan. Ksylitoli lisää myös syljeneritystä ja sylki itsessään on hampaille hyväksi, sillä se toimii suussa ikäänkuin luonnon omana suuvetenä. Ksylitolin käyttösuositus on päivittäin 5-10g päivässä eli toisin sanoen se tarkoittaa n. 2 täysksylitolipastillia 5 kertaa päivässä.

Hammaskeijun täysksylitolipastilleissa ei ole lisättyjä väriaineita, ainoana makeutusaineena toimii ksylitoli ja maut pastilleihin tulevat luonnon omista aineksista. Pastillien valmistuksessa ei käytetä liivatetta tai muita eläinperäisiä aineita. Lisäksi nämä kotimaiset täysksylitolipastillit valmistetaan Suomessa, Riihimäellä. Ja mikä parasta, ne maistuvat niin pienille kuin isoillekin.


PALJON KIVOJA MAKUVAIHTOEHTOJA


Meidän taapero on hulluna ksylitolipastilleihin. Hän pyytää sellaisen aina ruoan jälkeen ja välillä myös pitkin päivää. Kaiken makuiset pastillit kelpaavat ja hän oikein hihkuu päästessään "karkin makuun". Ksylitolipastillit ovat ainoa "makeinen", mitä meidän pikkuherra on toistaiseksi koskaan maistanut.

Hammaskeijun ksylitolipastilleissa on paljon makuvaihtoehtoja ja niitä on myös välillä tullut napsittua ihan makeanhimoon :) Etenkin lakritsinmakuisia pastilleja, ne ovat niiiiin hyviä! Lakritsin lisäksi makuvaihtoehtoina ovat päärynä, greippi, metsämarja, piparminttu-menthol, luomumustikka, luomukarpalo sekä maustamaton. Aina kun yhteen makuun kyllästyy, voi valita helposti uuden tästä monipuolisesta valikoimasta! Jos äidin suosikki on lakritsipastilli niin taaperon ehdottomat suosikit ovat taas metsämarja-ja luomumustikkapastillit. Nekin ovat kieltämättä kyllä hyviä. Hammaskeijun pastillit ovat myös pieniä ja helposti pureskeltavia.
Hammaskeijun pastilleja saa kätevän kokoisissa 100g pakkauksissa mukana kuljetettavaksi, mutta niitä saa myös jopa 10 kg:n suurpakkauksissa, jos haluaa tilata kerralla enemmän. Meillä on kotona monen makuisia Hammaskeijun täysksylitolipastilleja kaadettuna lasipurkkiin, josta jokainen voi valita lempparinsa aina ruokailun jälkeen.


Hammaskeijun verkkokauppaan pääset TÄSTÄ 


Marraskuiset terveiset,
Doris

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti