5. syyskuuta 2017

Miten sujui ensimmäinen päiväkotiviikko?

Ensimmäisenä aamuna taapero juoksi muiden lasten luo innoissaan ja katosi välittömästi leikkimään. Ehdin huutaa ovelta vain heipat ja vaihtaa pari sanaa hoitotädin kanssa. Hain pojan kotiin jo lounaan jälkeen päiväunille. Muutaman tunnin päiväkotipäivällä oli hyvä aloittaa.
Koska taaperomme on sen verran reipas tapaus, seuraavana päivänä hän olikin hoidossa jo melkein täyden päivän. Laittaessani taaperon ulkovaatteita naulakkoon, taapero juoksi leikkihuoneeseen ja minä ehdin todeta vain "nonni". Huikkasin päiväkodin tädeille, että tekstailkaa, jos jotain ongelmia tulee. Päiväkodissamme hoitajat täyttävät myös joka päivä Minun Päiväni-sovellukseen kuluneen päiväkotipäivän puuhat. Vanhempi voi lukea päivän tapahtumista jo ennen kuin menee hakemaan lapsen hoidosta. Tästä sovelluksesta tykkään tosi paljon :)

Kotona huonosti syövä lapsemme oli syönyt toisena päiväkotipäivänään ison kulhollisen keittoa ja pyytänyt jopa lisää. Päiväunille meno oli vähän jännittänyt. Taapero oli istunut päikkärihuoneen matolla ja tuijottanut sänkyä. Muut olivat tässä vaiheessa olleet jo unilla. Oman pupun ja tutin tarjoaminen ei ollut auttanut, mutta ei ollut tullut itkukaan. Vain epäilevä tuijotus sänkyä kohti. Lopulta hoitaja oli laittanut tutin tyynyn päälle, jonka jälkeen taapero oli kömpinyt sänkyyn, ottanut tutin suuhun ja sammunut samoin tein.

Menin hakemaan häntä juuri kun ulkoleikit olivat kesken. Taapero ei olisi halunnut lähteä vielä kotiin vaan juoksi minua karkuun. Seuraavat päivät menivät nukkumisen ja päiväkodista lähtemisen osalta jo paremmin. Yhtenä päivänä oli tullut ennen päiväunia pieni itku, joka oli laantunut hoitajan sylillä ja tutilla. Viikkoon mahtui myös yksi kaatuminen pihalla taaperokärryn ja kumisaappaiden kanssa.

Mutta lapsi viihtyy päiväkodissa, jää sinne mielellään, nukkuu ja syö siellä hyvin. Ihan mahtavaa, tämä äiti on niin iloinen tästä, että päiväkotiaika on ainakin alkanut hienosti <3

2 kommenttia:

  1. Hei aika ihanaa, että eka viikko on mennyt hyvin :) Ja kun on noin reipas ollut jo ekalla viikolla, niin hyvin se varmasti sujuu jatkossakin. Hyvin hän tuntuu viihtyvän, kun pikkuinen on spurtannut jo hakuhommissa olevaa äitiä karkuunkin :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo kyllä viihtyy :) Vaikka heti toisella viikolla saimme tutustua ihanaan päiväkoti+taudit yhdistelmään :(

      Poista