7. huhtikuuta 2017

Viikonloppuherkku: Bataattiburgerit

Kevään kevennysviikot menossa, mutta iski armoton burgerin himo! Kokkailin meille jääkaapista löytyvistä ainesosista Bataattiburgerit. Bataattiburgereissa bataatti ei ole "pihvinä" burgerin välissä vaan sen korvaa hampurilaissämpylän. Meidän burgereissa pihvinä oli kanan jauhelihasta tehty pihvi, fetajuustoa, salaattia, tomaattia sekä itse tehtyä chili-sinappikastiketta. Nam!






Bataattiburgerit kahdelle


1 mahdollisimman paksu bataatti
400g kananpojan jauhelihaa
1 sipuli
1 kananmuna
0,5 dl kaurahiutaleita
100g pala fetajuustoa
4 viipaletta tavallista juustoa, meillä oli Oltermanni 17%
250g prk Valion Pehmeä maitorahkaa
2 rkl Moutard au Piment Déspelette chilisinappia/ muuta tulista sinappia
suolaa
mustapippuria
valkosipulijauhetta
kuivattuja chilinsiemeniä
öljyä
pestyä jääsalaattia
4 viipaletta tomaattia


Pese bataatti hyvin, mutta älä kuori. Tee bataatista n. 2 cm paksuiset kiekot uunipellille leivinpaperin päälle. voitele ne öljyllä ja ripota päälle suolaa ja mustapippuria. Paista kiekot uunissa 200 asteessa n. 25 minuuttia. Kokeile haarukalla välillä kypsyyttä, ettei bataatit mene liian muussiksi, mutta eivät jää raaoiksikaan.

Valmista jauhelihapihvit. Laita kulhoon kananpojan jauheliha, pieneksi pilkottu sipuli, kaurahiutaleet, kananmuna, 1 tl suolaa, 1tl mustapippuria ja 1 tl valkosipulijauhetta. Voit halutessasi lisätä kuivattuja chilinsiemeniä 0,5 tl. Sekoita massaksi ja taputtele käsien välissä hieman suuremmiksi pihveiksi kuin uunissa olevat bataattikiekot. Paista pihvit öljyssä pannulla kypsiksi, niin että ne saavat myös vähän väriä pintaan. Jauhelihasta tulee enemmän kuin kaksi pihviä, mutta ylijääneet pihvit voi syödä jonkun muun lisukkeen kanssa :)

Sekoita maitorahkaan tulinen sinappi. Lisää ripaus suolaa. Hampurilaiskastike on valmis.

Kun bataatit ja pihvit ovat paistuneet, laita toinen bataattikiekko pohjaksi ja kasaa sen päälle pihvi, viipaleet juustoa, salaattia, tomaattia, chili-sinappikastiketta, viipaleet fetajuustosta ja kanneksi toinen bataattikiekko. Herkkuburgeri on nyt valmis :)








Mukavaa viikonloppua,
Doris

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti