16. huhtikuuta 2017

Hyvää pääsiäistä!

Joka vuosi haluaisin pääsiäisenä jonnekin Keski-Eurooppaan haistelemaan kevään tuulia, mutta tänäkään vuonna se ei toteutunut. Me vietetään pääsiäistä kotona. Toinen pääsiäisen pyhiin liittyvä unelmani on suuri ystävä-/perheillallinen pashoineen kaikkineen. No nekin ovat jääneet useimmiten vain haaveiluksi. Kaikki ovat kiireisiä ja heillä on omat elämät, ymmärtäähän sen. Emme jaksaneet myöskään itse lähteä pääsiäisruuhkaan ja ajaa kotiseudulleni toiselle puolelle Suomea parin päivän takia.


Pääsiäistunnelmaa kotona <3
Kunpa suklaamunia saisi yhtä tyylikkäinä, kuin nämä ihanat koristemunat ovat.


Toisaalta on mukava viettää pääsiäinen kotona perheen kesken. Siinä on hyvätkin puolensa. Ei tarvitse pakata ja purkaa reissutavaroita, voi syödä mitä haluaa ja milloin haluaa. Voi viettää ihan tavallista pidennettyä viikonloppua ilman erillistä juhla-statusta. Pääsiäinen ei merkitse meille uskonnollisesti mitään eikä siihen kuulu mitään sen kummempia perinteitä. Tänä vuonna meillä oli lähinnä suunnitelmissa painaa neljä tehokasta päivää pihahommien parissa, mutta maa on jäässä ja lämpömittari on ollut yöt pakkasella, joten kasvien istutus, haravointi ja muut pihatyöt siirtyivät tuonnemmaksi.



Pitkäperjantaina Aurajoella oli varsin synkkä tunnelma iloisista narsisseista huolimatta

Lankalauantaina piipahdettiin anopin luona. Anoppi ei saanut vielä tänä vuonna virpomavitsaa meidän Pikkuherralta kokoelmiinsa.



Muutama suklaamuna ja mämmiä. Ne kuuluvat ehdottomasti pääsiäiseen, sillä niitä ei tule syötyä vuoden aikana milloinkaan muulloin. Lammas saa puolestani jäädä kauppaan tänäkin vuonna. Joko vika on valmistajassa tai makunystyröissäni, mutta se maistuu mielestäni villasukalta.



Sunnuntaiterkuin,
Doris

2 kommenttia: