1. marraskuuta 2016

Uutta puhtia arkeen

Usein kesän ja vuodenvaihteen jälkeen kuntokeskukset täyttyvät innokkaista treenaajista. Oma treenikorttini on ollut jäissä nyt vuoden päivät raskauden ja sen aiheuttamien treenausrajoitusten vuoksi. Mutta nyt vihdoin, kun olen taas kunnossa, päätin palata takaisin rakkaiden harrastusteni pariin.Kotitreenailu saa jäädä nyt vähemmälle kun uusi treenikortti polttelee taskussa. Spinning eli tuttavallisemmin IC, kahvakuula ja BodyPump ovat suosikkituntejani kuntokeskusten valikoimista. Joskus tulee harrasteltua myös ihan rehellistä salilla käyntiäkin. Yli vuoden tauon jälkeen hihkun intoa treenailuun, muutama intervalli-pyöräilytreeni on nyt jo takana ja tuntuu niin hyvältä!

Oma harrastus antaa ihan uutta virtaa myös vauva-arjen pyörittämiseen. Ei harrastuksen tai oman ajan tarvitse aina olla mitään liikuntaa. Voihan sitä vaikka mennä verhoilukurssille tai käydä hieronnassa. Tärkeintä on, että pääsee hetkeksi pois kotoa tekemään omia juttuja, joista on nauttinut jo ennen uutta perheenjäsentä. Se, että tulee lähdettyä pois neljän seinän sisältä, on ainakin itselleni oman jaksamiseni kannalta tärkeää.
Olen aina ollut koti-ihminen, mutta samaan aikaan menevää sorttia, joten välillä tulee tunne, että on pakko päästä näkemään muidenkin kasvoja kuin saman katon alla asuvien. Vähän niin kuin lomamatkankin jälkeen: aina on mukava palata takaisin kotiin täynnä uutta virtaa ja kokemuksia. Vaikka olisikin ollut poissa vain hetken.

Hyvät treenivaatteet ovat aina olleet itselleni osa onnistunutta treeniä. Tarpeeksi monta traumatisoivaa toppapukukokemusta lapsuuden hiihtoladulla sai minut vasta aikuisiällä tajuamaan, että hiihtäminen voi olla oikeasti kivaa, jos on oikeat varusteet. Sama pätee myös sisäliikuntaan. Huonot kengät ja liian löysä t-paita puhumattakaan urheilurintaliivien puuttumisesta pilasi varmasti monta mahdollisuutta innostua urheilusta enemmän jo teinivuosina. Toki ehkä saattoi muutenkin motivaatiota liikuntaa kohtaan silloin puuttua :)

Mieheni pelaa kahdesti viikossa salibandyä, joten olen mielestäni oikeutettu myös vähintään kahteen liikuntakertaan viikossa muualla kuin kotioloissa. Kesäkuntoon 2017! Tai jos nyt ainakin omaa tekemistä ja siitä itselle ja samalla koko perheelle hyvinvointia.


Skechers Next Generation- kengät ja vaaleanpunaiset Adidaksen treenihousut saatu blogiyhteistyönä DefShopista
https://www.def-shop.fi/  )
Pinkkiä jalkaan ja polkimille,
Doris

2 kommenttia:

  1. Ihanat nuo adidaksen pökät! Kyllä hyvät treenivaatteet antaa ihan erilaisen motivaation myös liikkumiseen. Kun on kivat kamat päällä niin mielellään niitä lähtee käytämään näytillä salilla tai hiihtoladulla ;)

    VastaaPoista
  2. Eikö olekkin, oon itse kans ihan hullaantunut noista, kelpaa tosiaan näytellä julkisestikin :)

    VastaaPoista