28. marraskuuta 2016

Pikkujoulutunnelmia

Kaikki muuttuu, niin nähtävästi pikkujoulutkin. Ennen niin railakkaat aamuyön pikkutunneille kestäneet ilottelut ovat vaihtuneet sivistyneisiin torttukahveihin. Entistä pikkujoulumeininkiä en kyllä kaipaakaan, mutta en ole koskaan viettänyt pikkujouluja siten, että puolet juhlaväestä on lapsia. Tulipahan tämäkin koettua, hauskaa oli, eikä päätä särkenyt seuraavana päivänä :)
Koska meidän pikkujouluporukka oli niin iso, ajateltiin, ettemme mahdu sulavasti kenenkään kotiin. 30 henkeä tuottaa myös liikaa tiskiä ja sotkua yhden perheen harteille. Päätettiin vuokrata juhlatilanakin käytössä oleva vanha koulu edulliseen hintaan ja tuotiin nyyttärimeiningillä pikkujouluihin sopivaa syötävää. Itse vastasin joulutortuista, joille minulla on joka joulu tavoite kehittää uusi muoto. Tänä vuonna tein luumuversiot perinteisemmällä kukkamuodolla ja lennosta kehitin omena-kaneli-manteliversion timantin muotoisena. Tarjolla oli myös salaattia, suolaista piirasta, juustokakkua, kinkkua, ruislastuja, lohta, konvehteja ja kaikkea muuta, joilla ähkyn sai aikaiseksi, kuten jouluun perinteisesti kuuluu.
Otettiin vauvoista myös virallinen pikkujoulukuva poseeraamassa lattialla tonttulakit päässä. Kuvaushetkestä tuli aika hauska, sillä jokainen vauva lähti ryömimään eri suuntaan kun laskimme heidät sylistä lattialle. Keväällä yhteiskuvan ottaminen oli huomattavasti helpompaa, sillä yksikään vauva ei osaanut vielä liikkua. Valitettavasti ette pääse nyt näkemään hellyyttäviä pikkutonttukuvia, sillä niissä näkyvät lasten kasvot. Mutta kuten arvata saattaa, söpöjä niistä tuli :)Terkuin,
Doris


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti