30. toukokuuta 2016

Kupliva tyrni-mansikkamehu


Anopin mökillä kasvaa paljon tyrnipensaita ja olen onnekkaana päässyt sadosta pariin otteeseen osingoille. Paitsi että tyrni on luonnon vitamiinipommi on se myös loistava raaka-aine erilaisiin herkkuihin.
Tulevaa mansikkasatoa ajatellen pakastimen tarkistuksen yhteydessä löytyi vielä viime kesäisiä tyrnejä rasian pohjalta. Aiemmin olen käyttänyt tyrnejä lähinnä smoothieihin ja fruitieihin, mutta nyt ajattelin kokeilla niitä kesäiseen mehujuomaan. Pelkästään käytettynä tyrnit ovat aika kirpeitä, joten lisäsin mehuun hieman ruokosokeria ja tuoreita mansikoita. Kuplivuuden mehu sai sitruunanmakuisesta kivennäisvedestä, mutta varmasti kuohuviinikin toimii, jos haluaa juomasta alkoholipitoisen vaihtoehdon.


Kupliva tyrni-mansikkamehu yhdelle

1 dl tyrnimarjoja
1dl mansikoita
muutama ruokalusikallinen ruokosokeria
sitruunanmakuista kivennäisvettä

Laita marjat kattilaan pienen vesimäärän kanssa kiehumaan. Lisää ruokosokeria oman maun mukaan. Kiehauta n. 10 minuuttia. Ota kattila pois liedeltä ja survo perunamuusisurvimella vielä loputkin mehut marjoista irti. Kaada mehu siivilän läpi isoon lasiin ja täytä loput lasista kivennäisvedellä. 

Eikun nauttimaan,
Doris

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti