23. toukokuuta 2016

Sisustusta matkamuistoilla


Huomaan taas istuvani keittiössä aamukahvin ja matkailulehden ääressä. Matkakuume on alkanut taas kasvaa ja tulevia matkakohteita on ajatukset pullollaan. Joka vuosi ollaan oltu reissussa tähän aikaan. Nyt ei olla, koska on omakotitaloasujan kevätpuuhat ja tietysti hieman matkailua hankaloittava pikkuherra.

Reissussa meillä on tapana kävellä rannoilla etsien kauniita kiviä ja simpukoita. Lähes jokaiselta ulkomaanmatkalta, jossa ollaan oltu meren äärellä, matkalaukussa on kulkeutunut kotiin pussukallinen matkamuistoja. Ne ovat pysytelleet vuosia omissa pusseissaan ja olen pohtinut, miten laittaisin nuo tärkeät muistot esille kotiimme. Vastaus löytyi Riviera Maisonin myymälästä, jossa käyn aina silloin tällöin haaveilemassa.

Löysin täydellisen pullon tekstillä "Every empty bottle is filled with stories". Tiputtelin kaikki pienimmät simpukat pullon pohjalle ja yhden isomman Karibian aarteen laitoin korkiksi. Pullosta tuli täydellinen! Ja tilaa jäi vielä tulevien vuosien matkamuistoillekin.

Osa harmaista, meren pyöreäksi hiomista kivistä päätyi olohuoneeseen lyhtyä kaunistamaan. Loput jäivät vielä pussiin odottamaan terassin kesäkuntoon laittamista. Niille aion keksiä sieltä sopivan paikan.
Mahtavaa maanantaita, Doris

2 kommenttia: