28. maaliskuuta 2019

Tummasuklaa-karpalocookies

Keksit eivät kuulu lempiherkkuihini, mutta kun itse tekee, niin hyvää tuppaa tulemaan :)
Näistä synttäreille leipomistani maidottomista Tummasuklaa-karpalocookiesta tuli todella herkullisia: suussa sulavia ja sopivasti sattumia. Raaka-aineena näissä ovat mm. spelttijauhot, puurohiutaleet, maidoton tummasuklaa ja ruokosokeri. Ei edes kuulosta lainkaan epäterveelliseltä :)
Millon olen viimeksi leiponut, olisiko tänään jo aika?




Tummasuklaa-karpalocookies, 20 kpl


200 g leivontamargariinia
1dl ruokosokeria
1 tl vaniljasokeria
3dl puolikarkeita spelttijauhoja
1 dl vehnäjauhoja
1 dl 4 viljan puurohiutaleita
100 g tummaa suklaata (esim. Pandan ja monet Lidl tummat suklaat täysin maidottomia)
0,5 dl kuivattuja karpaloita (esim.Lidl)
1tl leivinjauhetta

Koristeluun:
100 tummaa suklaata
nonparelleja

Rouhi suklaa pieniksi paloiksi. Sekoita hieman pehmeä marganiini ja sokeri keskenään massaksi. Lisää kuivat aineet margariini-sokeriseokseen. Lopuksi vielä suklaarouhe ja karpalot. Tee taikinasta pallo ja muotoile siitä leivontaalustalla pitkula pötkö. Leikkaa pötköstä 20 tasakokoista palaa. Pyöritä paloista taas pallot ja laita leivinpaperille. Paina palloja kevyesti kädellä enemmän keksin muotoisiksi.

Paista 200 asteessa n. 10 minuuttia. Voit koristella jäähtyneet keksit dippaamalla ne sulaan tummaan suklaaseen ja sitten nonparelleihin. Laita ne koristelun jälkeen leivinpaperin päälle jähmettymään ennen tarjoilua.



Terkuin,
Doris


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti