23. maaliskuuta 2019

3-vuotissynttärit ja nostalginen limubaari

Kaupallinen yhteistyö Laitilan Wirvoitusjuomatehdas

Kolme vuotta meni kuin yhdessä hujauksessa! Vasta juhlittiin ristiäisiä, mutta nyt meidän esikoinen täytti jo kolme vuotta ja tottakai hänen kunniakseen järjestettiin synttärijuhlat. Poika on oikea synttärifani, vaikka varmasti kaikki lapset ovat innoissaan synttäreistä :)

Halusin keksiä synttäreille jotain speciaalia, vaikka mitään teemajuhlia emme tänäkään vuonna järjestäneet. Päätin loihtia limubaarin! Kauniita lasipulloja jääpaloilla täytetyssä kulhossa. Limut hankin Laitilan Wirvoitusjuomatehtaalta, sillä heidän limupullonsa ovat kauniita, limut maukkaita ja pullot tuovat mieleen oman lapsuuteni lasiset saunalimupullot. Ja koska paras tulee läheltä, halusin myös limujen olevan ns. lähiruokaa, Turku ja Laitila kun ovat aika lähellä toisiaan.
Palomiessynttäritkö?


Poika toivoi pari viikkoa ennen synttäreitä palomiessynttäreitä. Minä juhlien järjestäjänä olin ajatellut vähän jotain muuta. En jaksanut näpertää paloautonmuotoista kakkua, vaan menin sieltä, mistä aita on matalin. Hankin Palomies Sami -aiheisen kakkukuvan ja pursotin kermaa kuvan ympärille. Herkuista pojalle maistui tietysti parhaiten tuo suklainen Palomies Sami -kakku ja Tummasuklaa-karpalocookiet, joita leivoin jo aiemmin pakastimeen synttäreitä varten.

Onneksi leivoin, sillä oikeat synttärijuhlat kuukautta aiemmin peruuntuivat sairastelun vuoksi, niin nyt oli jo kakkupohja ja keksit valmiina pakastimessa odottamassa.


Monta makua ja makuja myös mummolasta


Limubaarista vieraat saivat itse valita lempimakunsa. Minä valitsin herkkujen kaveriksi Messinan. Meidän mummo joi aina lauantaisin saunajuoman lasillisen veriappelsiinilimonadia. Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan Messina muistuttaa aivan tuota lapsuudestani tuttua makua. Mummo oli usein niin kiltti, että sain maistaa hänen isosta limupullostaan lasillisen samalla kun saunan jälkeen katsoimme yhdessä BumtsiBumia. Oma suosikkilimuni on cola, Laitilan limonaadeissa se kulkee nimellä Rio Cola. Miten voikaan olla niin, että kaikki limut maistuvat lasipullosta nautittuna aina paremmalta?

Meidän synttärijuhlien limubaari oli tarkoitettu aikuisille ja vähän isommille lapsille. Pienet vieraat saavat maistaa limua vasta joskus tulevaisuudessa, vielä ei ollut sen aika :) Ainakin meidän 3-vuotias on harvoin tarjolla olevasta mehusta jo aivan täpinöissään ja hän saikin juhlan kunniaksi juoda sitä 3 lasillista.


Tämä mun blogikin täyttää pian kolme vuotta. Saapa nähdä millaiset juhlat silloin keksitään :)
Seuraathan minua jo Instagramissa @unelmalandia, siellä pääset näkemään päivittäin elämäämme :)

Terkuin,
Doris


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti