2. joulukuuta 2017

Kohti joulua: DIY joulukuusikoriste


"Kohti joulua" on Kaksplussan blogiverkoston tyttöjen oma joulukalenteri, jonka matkassa pääset jouluiseen tunnelmaan. Bloggaajat ovat mukana joulun odotuksessa ja julkaisevat jouluaiheisia postauksia vaihtelevilla aiheilla jokaisena päivänä aina jouluaattoon asti. Laita tonttulakki päähän, ota kuppi kuumaa glögiä ja inspiroidu siitä miten valmistella joulua yhdessä lasten kanssa tai löydä ideoita omaperäisiin itsetehtyihin lahjoihin ja koristeisiin. Testaa jouluherkkuja maistuvilla resepteillä ja bongaa myös vinkit onnistuneisiin joulukorttikuviin!

Joulukuun 2.päivän joulukalenterin luukusta paljastuu ohje tyylikkään joulukuusikoristeen tekoon. Näitä tarvikkeita tarvitset:- Paksua paperia tai kartonkia, jota pystyy vielä helposti taittelemaan

- Liimaa
- Viivottimen
- Kynän
- Rei´ittimen
- Tuikkuja
- Paperi(-tai muovi)pillejäLeikkaa paperista tai kartongista haluamasi kokoinen kolmio.

Lähde taittelemaan kolmiota haitarille sen alaosasta. Varmista, että taitoksista tulee sen verran leveät, että taitokseen saa tehtyä rei´ittimellä reiän. Kun olet taitellut ylös asti tiiviin paketin, tee "paketin " keskelle reikä rei´ittimellä. Työnnä paperipilli läpi reiästä ja ala varovasti vetää "haitaripakettia" auki. Kuusen muoto alkaa hahmottua. Kun olet saanut avattua kuusen kauniiksi, liimaa kuusen latvaosa kiinni pillin yläosaan. Paina pillin alaosa tuikun keskelle, jolloin saat tuikusta kuuselle jalustan. Tuikun "sydän" voi jäädä pillin sisään eikä sitä tarvitse poistaa, niin tuikun voi vielä joskus polttaa jos haluaa :)

Seuraavaksi taittele latvatähti. Paperisen tähden tekoon ohjeen otin täältä Bambulan blogista

Eilisen joulukalenteriluukusta löytyy Love Beyond Words -blogin Marian vinkit lasten kanssa toteutettaviin joulukorttikuviin. Huomisen luukusta taas löytyy Laura Palmin Piparkakkuiset pikkujoulut!

Seuraa koko joulukuu meidän blogiverkostolaisten inspiroivaa joulukalenteria :)Mukavaa joulunodotusta,

Doris

1 kommentti: