22. kesäkuuta 2017

Kinuskijuustokakku purkissa

Vieraita tulossa ja ei mitään ideaa kahvipöytään? Piknikillekin tarvitsisi helposti kuljetettavaa herkkua? Herkullisesta purkkiin tehtävästä kinuskijuustokakusta löytyy ratkaisu :)





Valion Kinuskijuustokakku-ohje koki käsissäni pienoisen muutoksen ja taipui purkkiin meneväksi juustokakuksi. Jos haluaa kakusta supermakean, voi pohjan kaurahiutaleiden tilalle vaihtaa Oreo-tai muita keksejä ja lisätä kermavaahtoon tulevan sokerin määrää.


Kinuskijuustokakku purkissa ( 4 annosta, purkkeina isot pilttipurkit)



Pohja 

40 g voita
2 dl pikakaurahiutaleita
mantelirouhetta

Täyte

2 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
1 rasia Viola Kinuskituorejuustoa
1 tl vaniljasokeria
0,4 dl vettä

Päälle

Suklaakastiketta, kermavaahtoa ja pähkinöitä/mantelia/popcornia

Sulata voi ja laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Lisää sulaan voihin kaurahiutaleet ja sekoita. Annostele seos purkkien pohjalle ja painele hieman lusikalla tiiviimmäksi. Ripottele pohjan päälle vähän mantelirouhetta. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää siihen vaniljasokeri. Laita tuorejuusto kulhoon. Kuumenna vesi kiuhuvaksi ja sekoita liivatelehdet siihen. Vatkaa vatkaimella liivate-vesi ohuena nauhana valuttaen tuorejuuston joukkoon. Lisää nostellen vähän alle puolet vatkaamastasi kermavaahdosta. Annostele seos pohjan päälle purkkeihin ja suojaa purkin suu tuorekelmulla. Laita purkit jääkaappiin hyytymään n. 4 tunnin ajaksi. 

Pursota koristeeksi kermavaahtoa, jota jäi juustokakun teosta yli, valuta kermavaahdon päälle suklaakastiketta ja ripottele valitsemiasi koristeita. Valmis!







Terkuin,
Doris

4 kommenttia:

  1. Kuulostaapa ja näyttää hyvältä! Täytyykin tehdä kesällä juustokakku-piknikretki. Oli sen verran kiva idea :) Rentoa ja toivottavasti talvitakkivapaata juhannusta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää on aika hyvää :P itse kokeilen kyllä ehdottomasti seuraavaksi täyttää ton loppu purkin popcornilla, varmasti sopii tähän :)
      Mukavaa ja todellakin talvitakkivapaata juhannusta myös sinulle Anu :)

      Poista
  2. Kiitos tästä, menee varmasti kokeiluun!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanan sotkutonta syömistä ja sopiva annoskoko niin ei tuu vedettyä liian isoa palaa eikä ole santsausmahdollisuutta :D

      Poista