27. kesäkuuta 2016

Nurmikko kasvaa ja terassi laajenee

Piha- ja rakennushommia näin kesällä riittää. Juhannuksena leikattiin ja siistittiin nurmikkoa painostavan kuuman auringon alla. Mies aloitti myös terassin laajennusosan teon maansiirto- ja perustustöillä. Jipii, kohta meillä on terassi, jolta pääsee suoraan kodinhoitohuoneeseen. Ei enää nurmikonsilppua olohuoneen lattialla!
Nurmikko kasvaa paremmin kuin osattiin odottaa, vaikka alkuun näytti siltä, että laikkuja jää vähän joka puolelle. Nyt viheriö on niin tiivistä massaa, että se muistuttaa siirtonurmea ja ruohonleikkurille riittää töitä. Ollaan todettu, että leikkausvälinä kannattaa pitää max 3 päivää. Nurmikko kasvaa muuten viidakoksi, varsinkin jos on ollut sadepäiviä välissä. Ja toki leikkausjälki pysyy siistimpänä mitä useammin leikkaa eikä ruohosilpputupsuja jää nurmen pintaan niin paljon kerättäväksi.

Rikkaruohot ovat pihan päänvaiva, etenkin ohdakkeet ja voikukat. Niitä olen muutamana päivänä nyppinyt käsin ruohikon ja istutusalueiden seasta. Voi luoja, se on vaikeaa saada ne pois juurineen! Juuret ovat vahvat ja voimakkaat. Saa kaksinkäsin repiä ja silti usein katkeaa siten, että juuri jää maahan ja tadaa, viikon päästä siinä kasvaa uusi pirulainen.

Etupihalle ja kulkuväyliin levitettiin sepeliä 15 cm ja etu- ja takapihan istutusten kohdalle laitettiin vielä maisemointikangas sepelikerroksen alle. Siitä huolimatta rikkaruohot yrittävät vähissä määrin puskea pintaan. Istutusalueista teen oman postauksen sitten kun ehdin niitä joku kaunis kesäpäivä kuvaamaan :)

Terassin laajennusosan alku näyttää lupaavalta. Suunnitelma on piirretty paperille moneen kertaan. Nyt kun ollaan hiottu siitä täydellinen, niin voidaan aloittaa rakennustyöt. Se tietää kymmeniä metrejä painekyllästettyä lautaa, satoja terassiruuveja ja pitkää pinnaa rakentajalta ja etenkin tältä rakennelman valmistumisen odottajalta.
Kuumana kesäpäivänä puuhastellessa janojuomaa kuluiIloisia kesäpäiviä,
Doris

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti