18. kesäkuuta 2016

Hyvää syntymäpäivää, Me!

Tällä viikolla on ollut aihetta juhlaan: Minun ja mieheni lähekkäin olevat syntymäpäivät. Syntymäpäivien kunniaksi päätin tehdä kakun ja samalla yllättää mieheni työviikon päätteeksi.Olen suuri juustokakkujen ystävä niiden koostumuksen ja nopean toteutuksen vuoksi. Silti viime aikoina on tullut yhä enemmän tehtyä täytekakkuja, koska niiden koristelu on mukavaa kun saa päästää sisäisen taiteilijasielun valloilleen.

Tänä vuonna syntymäpäiväkakun toteutus oli hieman haastavaa pikkuherran vuoksi. Täytyi tarkasti miettiä missä välissä tekee mitäkin ja säästää kriittisimmät vaiheet vauvan päiväunihetkiin. Uhkarohkeana valitsin helpon juustokakun sijaan täytekakun. Päätin toteuttaa suklaakakun vaniljakermalla ja suklaamoussella. Oikaisin täytteiden teossa vauva-arjen ja kakun teon yhdistämisen helpottamiseksi kaupan vispattavalla suklaamoussejauheella ja kermavaahtoon sekoitetulla vaniljakreemijauheella. Suklaisuutta raikastamaan kostutin kakun mangopiltillä maustetulla vedellä. Tuloksena kolme kerrosta ja näyttävä valkoinen sydämenmuotoinen kakku :)


Meillä on joka vuosi ollut tapana synttärilahjojen ostamisen sijaan hankkia jotain isompaa yhteiseen kotiin tai varata pöytä jostain kivasta ravintolasta. Tänä vuonna voiton vei ravintolakäynti, joten suunnattiin eräänä arki-iltana Ravintola Smöriin nautiskelemaan kuuden ruokalajin illallinen. Ilta ja kahdenkeskinen aika antoi kyllä kivan piristysruiskeen vauva-arkeen. Ja mikä parasta, sai kerrankin syödä ruokansa lämpimänä vailla kiirettä mihinkään! Voin suositella lämpimästi muillekin vauva-arkeilijoille muutamaa tuntia vanhempien omaa aikaa jos vain siihen suinkin on mahdollisuus.


Sain ihanat syntymäpäiväkukat

Taas vuoden vanhempi,
Doris4 kommenttia:

  1. Mukavaa lukea tällaista. Suurin osa luetusta kun on masentavia paskauutisia.

    Toivoo pianisti Tuominen

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Kiva tuottaa iloa pianisti Tuomisen päivään :)

    VastaaPoista