15. joulukuuta 2018

Kaksplussan blogiverkoston joulukalenteri: Pipariksi meni! Joulupöydän ihana piparikakku

Tule mukaan seuraamaan Kaksplussan blogiverkoston omaa joulukalenteria, joka johdattaa sinut ja perheesi jouluiseen tunnelmaan. Joka päivä aukeaa uusi joulukalenteriluukku, jossa leivotaan ihania jouluherkkuja, fiilistellään joulua tai annetaan parhaat niksit jouluaskarteluihin - ja paljon muuta! Tehdään tästä yhdessä ihana joulu!






Tänään joulukalenterista paljastuu ihana piparikakku joulupöytään. Tämän kakun pohjan voi paistaa vaikka heti ja pakastaa, ja täyttää myöhemmin. Ja täyttökin kannattaa tehdä päivää aiemmin kun kakkua on tarkoitus nauttia, että se ehtii kostua ja maustua kunnolla :) Koristeli voikreemillä on nopeaa, joten koristelun voi hoitaa paria tuntia ennen tarjoilua. Mukavia jouluisia leipomishetkiä <3


Joulupöydän ihana piparikakku



Pohja

8 munaa
ruokosokeria
vehnäjauhoja
perunajauhoja
0,5 dl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhe
ripaus kardemummaa
ripaus kanelia
ripaus vaniljasokeria

Riko munat korkeaan lasiin. Mittaa sen jälkeen toiseen samanlaiseen lasiin munien verran sokeria. Kaada sokeri kulhoon ja laita lasiin vielä jauhoja suhteessa 3/4 vehnäjauhoja 1/4 perunajauhoja + kaakaojauhe ja mausteet sekä leivinjauhe.

Vaahdota munat ja sokeri. Sen jälkeen lisää pienissä osissa sekoittaen nuolijalla jauho-mausteseos. Kaada voideltuun ja korppujauhotettuun korkeaan/isoon vuokaan taikina. Paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla n.50 minuuttia. Kumoa kakku melkein heti uunista ottamisen jälkeen. Anna pohjan jäähtyä kunnolla, ennen kuin leikkaat sen. Tästä määrästä taikinaa tulee pohja, josta saa leikattua 4 pohjapalaa eli 3 kerrokseen täytettä. 


Täyte 1

200g Viola kinuskituorejuustoa
2 dl vispikermaa
2 liivatelehteä
1 tl vaniljasokeria


Täyte 2

6 murskattua piparkakkua
1 prk piparkakkurahkaa
2 dl vispikermaa
2 liivatelehteä
1 tl vaniljasokeria


Täyte 3

Yhteen väliin omena-kanelimarmeladia

Kostutukseen maitoa tai kauramaitoa



Tee näin: Laita molempien täytteiden liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vispaa kaikki täytteisiin menevät kermat (4dl). Ja kermavaahto puoliksi kahteen eri kulhoon. Sekoita toiseen piparirahka ja toiseen kinuskituorejuusto. Lisää molempiin vaniljasokerit.

Kuumenna piparirahkatäytettä varten mikrossa tai kattilassa 2 ruokalusikallista vettä kiehuvaksi. Purista liivatelehdistä vesi pois ja sekoita ne nopeasti veden sekaan. Itse lämmitän aina mikrossa mukissa pienen tilkan vettä, johon sekoitan liivatteet haarukalla. Kaada liivateseos ohuena nauhana samalla vispaten täytteeseen. Lisää piparinmurut.

Tee toiselle täytteelle samoin. Kuumenna vesi, lisää liivatteet ja valuta liivateseos ohuena nauhana samalla vispaten täytteeseen.

Jos teit pohjan korkeaan vuokaan ja kakusta tulee korkea kakku, kuten minun kakkuni oli, tee täyttö vuossa. Laita pala leivinpaperia irtopohjavuoan pohjalle ja laita ensimmäinen pohjapala sinne. Kostuta maidolla tai kauramaidolla. Laita päälle runsaasti piparitäytettä. Laita päälle toinen pohjapala ja kostuta. Laita päälle omena-kanelimarmeladia runsas kerros. Laita päälle kolmas pohjapala ja kostuta sekin. Laita päälle kinuskitäytettä. Laita päälle vielä neljäs pohjapala ja kostuta sekin. Itse täytin kakun edellisenä päivänä maustumaan ja päällystin ja koristelin vasta seuraavana. 


Voikreemi-päällinen

150g voita tai leivontamargariini (käytin tätä)
250g tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
2 rkl vettä

Vatkaa margariini sähkövatkaimella. Lisää pienissä erissä tomusokeria. Lisää lopuksi vaniljasokeri ja vesi. Sekoita vatkaimella vielä hetki. Jos kreemi jäi liian jämäkäksi, laita se hetkeksi mikroon (n.10-20 sek), että siitä tulee paremmin levittyvää. Levitä veitsellä, palettiveitsellä tai muulla tasaisella lastalla täyte kakun pintaan. Koristele haluamallasi tavalla. 







Eilen joulukalenterissa oli Hutimeni-blogin Jennin vinkkejä joululahjoihin ja huomenna sieltä paljastuu Laura Palm -blogin Jouluiset mokkapalat.





Terkuin,
Doris

2 kommenttia:

  1. Siis wau mikä kakku! Onpa herkullisen näköinen ja niin upeat koristelut! Kiitos ohjeesta, tämä täytyy ihan laittaa jakoon!

    Ihanaa jouluviikkoa sinne teille!

    VastaaPoista