7. joulukuuta 2018

Kaksplussan blogiverkoston joulukalenteri: Tee itse pyykkietikkaa

Kaupallinen yhteistyö: Berner Oy ja Rajamäki


Tule mukaan seuraamaan Kaksplussan blogiverkoston omaa joulukalenteria, joka johdattaa sinut ja perheesi jouluiseen tunnelmaan. Joka päivä aukeaa uusi joulukalenteriluukku, jossa leivotaan ihania jouluherkkuja, fiilistellään joulua tai annetaan parhaat niksit jouluaskarteluihin - ja paljon muuta! Tehdään tästä yhdessä ihana joulu!








Pyykkietikka! Tuo tämän vuoden siivouksen hittituote! Pyykkietikka lupaa tehdä pyykistä raikasta ja raikastaa myös samalla pesukoneen. Pyykkietikka on myös luonnollinen vaihtoehto huuhteluaineille ja se tekee pyykistä ihanan pehmeää.

Tein ystäville ja sukulaisille joululahjaksi pyykkietikkaa. Hain isoja 1 litran kokoisia korkillisia lasipulloja Ikeasta, hankin limetin tuoksuista eteeristä öljyä sekä ostin Rajamäen Väkiviinaetikkaa. Etikalla tässä kohtaa on väliä, sillä pyykkietikkaan tulee käyttää luonnollisella käymismenetemällä valmistettua etikkaa. Rajamäen Väkiviinaetikka on esimerkiksi tällaista, ja kaikenlisäksi se on myös suomalainen tuote. Rajamäen Väkiviinaetikka valmistetaan kotimaisesta viljaviinasta Bernerin tehtaalla Heinävedellä.


Pyykkietikka



Tarvitset yhteen pullolliseen pyykkietikkaa

lasipullon, jossa korkki
suppilon
Rajamäen Väkiviinaetikkaa
3 dl keitettyä, jäähtynyttä vettä
40 tippaa eteeristä öljyä


Keitä vesi ja jäähdytä. Kaada vähän yli puolet litran vetoiseen lasipulloon etikkaa. Lisää 3 dl keitettyä, jäähtynyttä vettä. Lisää 40 tippaa eteeristä öljyä. Voit lisätä vähemmän tai enemmän jos siltä tuntuu, mutta 40 on ihan kiva määrä, öljy tuoksuu, muttei liian voimakkaasti.

Pyykkietikan käyttö:

Pyykkietikka raikastaa pyykin ja pesukoneen, ja sitä voi käyttää huuhteluaineen tilalla. Se poistaa pyykistä myös sähköisyyden ja pesuainejäämät. Pyykkietikka tekee pyykistä pehmeää ja se soveltuu kaikille materiaaleille ja lämpötiloille.

Ravista pulloa aina ennen käyttöä, että öljy, etikka ja vesi sekoittuvat. Kaada 0,5 dl pyykkietikkaa huuhteluainalokeroon. Etikan haju haihtuu pyykistä pyykin kuivuessa.





Seuraa blogiani sekä Instagram-tiliäni @unelmalandia, sillä tällä viikolla luvassa vielä huikea arvonta Rajamäen tuotteista :)


Huomenna aukeaa seuraava luukku, jossa Leikillistä blogin Pirita askartelee lasten kanssa sekä eilisessä luukussa Hutimeni blogin Jenni kertoi joulunajan ruokaperinteistä.


Terkuin,
Doris


4 kommenttia:

  1. Kiitos ihanasta pyykkietikkavinkistä! Olen itse puuhaillut pyykkietikkaa perinteisesti laventelista, mutta täytyypä ottaa kokeiluun myös lime.

    Olen itse löytänyt pyykkietikan vasta alle vuosi sitten ja olen edelleen tosi ällistynyt pyykkietikan maagisuudesta, kuinka pehmeäksi se tekee pyykin! Joten jos joku miettii kannattaisiko pyykkietikkaa kokeilla, niin ehdottomasti kannattaa kokeilla ja pyykkietikka varmasti ilahduttaa joululahjana! :)

    Mukavaa joulun aikaa sinne teidän perheelle ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa joulua myös teidän perheelle <3 Minullekin pyykkietikka on aika uusi tuttavuus ja se on todella ihmetuote! Pyykistä tulee niin puhdasta ja todella vanhoista ja pinttyneistä urheiluvaatteistakin lähtee haju pois ja ne raikastuu :)

      Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  3. Ihana idea! Itse en ole vielä tehnyt pyykkietikkaan, valmista kyllä kokeillut ja hyväksi todennut! <3

    VastaaPoista