11. lokakuuta 2016

Arkiruokavinkki: Lasagne Härkiksestä





Härkäpavuista tehty lihan tilalla käytettävä kasvisvaihtoehto Härkis löysi tiensä meidänkin ruokapöytään. Kaikki uudet ruokajutut, joilla voi korvata lihan ja jotka vaikuttavat luotettavilta sekä terveellisiltä, pääsevät meidän keittiössä kokeiluun. Härkis osottautuikin sen verran loistotuotteeksi makunsa ja koostumuksensa puolesta, että siitä tehdään meillä ruokaa jatkossakin.

Päätin tehdä ensimmäisenä härkäpapu-kokeiluna lasagnea ja sen reseptin rakentelin kaapista löytyvistä aineksista.


Härkis-lasagne


1 ptk Täysjyvälasagnelevyjä
250 g Härkis-härkäpapua
yrteillä maustettua rypsiöljyä sipulin kuullotukseen
1 sipuli
3 valkosipulin kynttä
4 tomaattia
10 kpl aurinkokuivattuja tomaatteja
1 dl ketsuppia
2dl vettä
1tl mustapippuria
1tl suolaa
1tl kuivattua oreganoa


Juustokastike

50g voita
150g juustoraastetta
100g raejuustoa
2 rkl spelttijauhoja
2rkl vehnäjauhoja
6dl maitoa
suolaa oman maun mukaan (riippuu kuinka suolaista juustoa käytät)

pinnalle juustoraastetta

Kuullota silputut sipulit öljyssä pannulla. Lisää pilkotut tomaatit ja aurinkokuivatut tomaatit, ketsuppi, vesi ja mausteet pannuun ja kiehauta muutama minuutti. Lisää Härkis ja anna seoksen lämmetä pannussa vielä juustokastikkeen valmistuksen ajan.

Sulata kattilassa öljy, lisää siihen jauhot. Sekoita ja lisää puolet maidosta koko ajan vispilällä sekoittaen muutaman minuutin ajan. Lisää loput maidot, juustoraaste ja mausteet. Nosta uunivuokaan ensin pohjalle Härkiskastiketta ja levitä päälle lasagnelevyjä. Siihen päälle taas Härkiskastiketta ja juustokastiketta. Toista näin kaksi seuraavaa kerrosta. Levitä viimeisten lasagnelevyjen päälle vielä loput juustokastikkeesta ja ripottele pinnalle juustoraastetta. Paista 200 asteisen uunin alatasolla noin 40 minuuttia. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoamista.



Tää oli niin herkkua,

Doris

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti