28. lokakuuta 2019

Lomalla Zakynthokselle? Lue meidän perheen kokemuksista

Me oltiin elokussa 2019 lomalla Kreikassa Zakynthoksella. Mukana oli meidän nelihenkisen perheen lisäksi mun vanhemmat eli lasten mummi ja ukki.

Elokussa Kreikassa oli aika kuuma, lämpömittari huiteli auringossa lähemmäs 40 astetta. Mutta Zakynthos on pieni saari ja mereltä kävi välillä ihana viilentävä tuuli.
Taattua Kreikkaa


Zakynthos on niin kaunis! Siellä voi pulahtaa kirkkaaseen veteen ja nauttia aitoa kreikkalaista ruokaa. Eli taattua Kreikkaa siis. Me olimme kylässä nimeltä Laganas. Aivan ihanteellinen paikka siinä mielessä, että lentokentältä bussimatka kesti hotellille n.20 minuuttia. Myös kylän isoin ranta Laganas Beach oli lasten kanssa todella kiva, sillä se oli todella matalaa vettä vielä monen kymmenen metrin päästä rannastakin. Siellä pesii myös jättiläiskilpikonnia, joita voi yrittää mennä bongailemaan vuokrattavilla polkuveneillä tai ohjatuilla retkillä.

Zakynthoksella riittää paljon kaunista nähtävää, ja auton tai mönkkärin vuokraaminen olisi paras tapa kiertää saarta. Koska meillä oli mukana niin pienet lapset, emme vuokranneet kulkupeliä, sillä saaren kiertelystä kuumassa autossa olisi varmasti tullut enemmän painajainen kuin kiva kokemus, mutta jos on isommat lapset tai olette menossa matkaan aikuisten kesken, niin ehdottomasti kannattaa kiertää saarta omatoimisesti.

Yritimme päästä Laganasista kahtena eri päivänä saaren pääkaupunki Zanteen bussilla, mutta tuloksetta. Kreikkalaisilla on kreikkalaisten aika, eikä kaikki ole niin justiinsa. Eli bussia ei näkynyt silloin kuin aikataulussa luki ja kun se sitten tuli, oli se niin täyteen ahdettu, ettei sinne voinut mennä vaunujen ja pienten lasten kanssa. Tämä kävi myös seuraavan ja sitä seuraavan bussin kohdalla. Myöskään taksi ei toiminut kuten olisimme halunneet, joten pääkaupunki jä näkemättä.
Laganasissa vilkasta yöelämää


Laganas vaikutti olevan brittinuorten suosiossa, joten siellä oli aika vilkas yöelämä. Se ei sinänsä meitä häirinnyt muuten, kuin olisi itsekin ollut kiva käydä vähän bilettämässä ;) Mutta tyydyimme käymään parina päivänä vain illalla syömässä kahdestaan rannan ravintoloissa. Niistä iso suositus ravintolalle nimeltä Cool Pepper! Todella maukasta ruokaa ja tyylikäs paikka.

Laganasissa oli myös tutut perusruokapaikat kuten Mäkki ja Subi, jos oli saatava nopeasti jotain välipalaa lasten kanssa liikkuessa. Kerran vierailimme molemmissa, muuten mentiin kreikkalaisella ruualla :) Pääkadun varrella oli myös paljon herkullisia leipomoita, jäätelöbaareja sekä smoothiebaareja.

Jos siis kaipaa todella rauhallista lomaympäristöä, voisi joku muu kylä olla Zakynthoksella Laganasia rauhallisempi vaihtoehto.
Miksi valitsimme Zakynthoksen lomakohteeksemme?


Meillä oli oikeastaaan kolme syytä. Yksi syy oli se, että Kreikka on vaan yksinkertaisesti takuuvarmasti ihana. Toisena, meidän matkaseurueesta kaikki aikuiset olivat käyneet jo monessa muussa Kreikan kohteessa aiemmin, joten halusimme paikkaan, joka oli meille kaikille uusi. Ja kolmantena matkakohteen valintaan vaikutti lentoaika. Pienten lasten kanssa ei halua viettää lentokoneessa yhtään sen kauempaa kuin on pakko, joten Zakynthokselle lento kesti vain 3h 50 minuuttia. Tuolle ajalle keksittiin lapsille ihan hyvin tekemistä puuhakirjojen ja pelejen muodossa.


Matkustaminen on paras käyttökohde rahalle, sillä se lopulta rikastuttaa,
Doris

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti