Aamun herkkuleipä
5dl vettä
50g hiivaa
8dl hiivaleipäjauhoja
1dl puolikarkeita spelttijauhoja
3dl venhäjauhoja
2tl suolaa
1rkl siirappia
0,5dl Flora Culinessea tai muuta juoksevaa rasvaa
Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi, liota hiiva siihen. Lisää suola ja siirappi. Lisää jauhot pienissä erissä. Alustuksen loppuvaiheessa lisää pehmeä rasva. Kohota taikinaa liinan alla tunti. Leivo taikinasta jauhotetulla alustalla kaksi leipää (mahtuvat lomittain samalle leivinpaperille). Kohota leipiä vielä puoli tuntia liinan alla. Tee kohotuksen jälkeen leivän pintaan pari viiltoa terävällä veitsellä ja pistele hammastikulla muutamaan kohtaan. Kostuta leipien pinnat ennen uuniin laittoa. Paista 200 asteessa n. puoli tuntia.
Terkuin,
Doris
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti