9. lokakuuta 2018

Lihaton lokakuu: ruokaisa kasvissosekeitto

Me päätettiin tänä vuonna viettää ensimmäistä kertaa lihatonta lokakuuta ihan koko perheen voimin. Tai oikeastaan meidän lihaton lokakuu on vähän "semi"lihaton, sillä kalaa aiomme syödä. En pysty olemaan ilman sushia enää yhtään kuukautta raskauksien jälkeen ja taaperolle on oltava pakastimessa hätäkalapuikot.

Ajattelimme asian niin, että kotona tehdään pelkkää kasvisruokaa ja tässä on meille tilaisuus innostua taas kasvispainotteisten ruokien kokkailusta. Jossain vaiheessa meillä tehtiin todella paljon pelkkää kasvisruokaa, sitten se jotenkin unohtui ja nyt haluamme löytää tiemme siihen pisteeseen takaisin. Ja vaikka lihaton lokakuumme onkin vain "semi"lihaton kalan kuuluessa jossain määrin ruokavalioon, on kasvisruoan lisääminen ja lihan käytön vähentäminen joka tapauksessa mielestäni aina hyvä vaihtoehto.
Ruokaisa kasvissosekeitto


5 perunaa
1 bataatti
4 tomaattia
4 porkkanaa
1 sipuli
1 valkosipulin kynsi
1 prk kikherneitä
1dl punaisia linssejä
1 kasvisfondipala
2 dl kaurakermaa
vettä 
suolaa


Kuori ja pilko perunat, porkkanat, bataatti ja sipulit. Huuhtele linssit siivilässä. Laita kasvikset pilkottuina kiehumaan, lisää kattilaan vettä sen verran, että kasvikset juuri ja juuri peittyvät. Lisää kattilaan linssit, kikherneet, pilkotut tomaatit sekä fondi. Keitä kasvikset kypsiksi. Soseuta sauvasekoittimella. Lisää lopuksi kaurakerma ja suolaa oman maun mukaan. Tarjoile esimerkiksi raejuuston kanssa.


Terkuin
Doris

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti