12. syyskuuta 2018

Illanistujaisten couscous-kylmäsavulohipiirakka

*Tämä postaus on toteutettu kaupallisena yhteistyönä Blå Bandin kanssa

Äänestä reseptiäni (nro8) Kotilieden nettisivuilla ja voita 150 € lahjakortti suosikkiravintolaasi! Linkki äänestykseen löytyy alapuolelta, reseptin jälkeen :)


Vieraita tulossa ja halusin kahvipöytään jonkin suolaisen herkun, joka olisi samalla täyttävää ja maistuvaa. Sain Blå Bandilta haasteen valmistaa uutta Couscous-kasvispataa ja tuunata sen mieleiselläni tavalla. Sain idean ruokaisasta lohipiirakasta, jonka täytteessä maistuisi myös couscous. Couscous piirakan täytteenä voi kuulostaa oudolta ja sen rakenne mietityttää, mutta kokeileppa tätä piirasta niin yllätyt!

Vieraat olivat piiraasta myös haltioissaan. Couscous-Kasvispadan mieto itämainen mausteisuus yhdistettynä kylmäsavuloheen ja raikkaaseen rucolaan saivat aikaan herkullisen lopputuloksen :)




Illanistujaisten couscous-kylmäsavulohipiiras


Pohja
150g leivontamargariinia
1 tl suolaa
4 dl vehnäjauhoja
1 dl kylmää vettä

Täyte:
1 pussi Blå Bandin Couscous-Kasvispata-aineksia (120g)
200g kylmäsavulohisiivuja
2 munaa
2 dl ruokakermaa
175g mozzarella-juustoraastetta
öljyä vuoan voiteluun

Päälle:
Rucolaa

Nypi leivontamargariini ja vehnäjauhot kulhossa. Lisää suola ja kylmä vesi. Laita taikina odottamaan jääkaappiin. Tee täyte. Valmista Blå Bandin Couscous-kasvispata pussin ohjeen mukaan. Anna valmiiksi tulleen padan jäähtyä hetki. Pilko kylmäsavulohisiivut pienemmiksi. Sekoita kulhossa munat, ruokakerma ja puolet juustoraasteesta. Lisää seokseen valmis Couscous-kasvispata.
Voitele 26-28 cm halkaisijaltaan oleva vuoka öljyllä. Painele taikina jauhotetuilla käsillä vuokaan. Pistele haarukalla muutamia reikiä piiraspohjaan, ennen kuin lisäät päälle täytteen.
Kaada täyte piiraspohjan päälle. Lisää pinnalle pilkotut kylmäsavulohisiivut sekä juustoraaste.
Paista piiras 200 asteessa n. 30 minuutin ajan.

Koristele rucolalla.





Äänestä tätä herkullista piirasreseptiäni (resepti nro 8) Kotilieden nettisivuilla osoitteessa https://kotiliesi.fi/yleinen/aanesta-maukkain-resepti-voita-150-e-lahjakortti-suosikkiravintolaasi/ ja VOITA 150 € lahjakortti suosikkiravintolaasi!


2 kommenttia:

  1. Oi että, ihan mainio idea laittaa couscousit piirakkaan! Loistava ohje! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Tää oli kyllä herkullista, vaikka itse sanonkin :)

      Poista