8. elokuuta 2018

Oreo-muffinssit puolessa tunnissa

Mä olen niin hurahtanut tänä kesänä muffinsseihin. Ne on niin helppoja, nopeita ja herkullisia. Ja niistä saa näyttävät leivonnaiset kahvipöytään jos ne vielä kuorruttaa nätisti, mutta maistuuhan ne ihan sellaisenaankin :)

Vuosia sitten muffinsseistani tuli aina pellille levinneitä lättyjä, joiden koostumuskaan ei ollut lainkaan mehevä. Pellille levinneet lättänät voi ehkäistä käyttämällä muffinssipeltiä, johon laitetaan vielä erilliset korkeat, paperiset muffinssivuoat. Ja kuohkeuden ja mehevyyden muffinsseihin saa siten, ettei vatkaa taikinaa sähkövatkaimella vimmatusti: nopea sekoitus sillä, jos on tarve saada esim. munien rakenne rikki, mutta muuuten kuivat aineet sekä sattumat nuolijalla nostelemalla sekaan.

Tämä resepti on jälleen kerran maidoton, mutta muutettavissa helposti maidolliseksi, jos niin tahtoo. Ja maidottomat Oreo-keksit voi vaihtaa ihan minkä muun keksin muruihin tai vaikka suklaarouheeseen :)




Oreo-muffinssit


4dl vehnäjauhoja
1 dl ruokosokeria
1 dl tummaa kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
2 kananmunaa
0,5 tl suolaa
1 tl vaniljasokeria
1 tl kardemummaa
1 tl kanelia
3 dl kauramaitoa (tai tavallista)
100 g leivontamargariinia
6 Oreo-keksiä

Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään. Sulata leivontamargariini mikrossa. Sekoita toisessa kulhossa kananmuna, kauramaito ja leivontamargariini nopeasti vatkaimella tasaiseksi. Nostele kuivat aineet nuolijalla sekaan. Lisää lopuksi Oreo-murska nostelemalla.

Laita paperiset muffinssivuoat muffinssipellille ja täytä ne 3/4 taikinaa. Paista 200 asteessa n. 15-20 minuuttia riippuen uunin tehosta. Kokeile paistoa välillä hammastikulla, tarttuuko taikina tikkuun, jos ei, niin muffinssit ovat valmiit. Muffinssit voi halutessaaan kuorruttaa vaikka pursottamalla kermavaahdolla


Terkuin,
Doris

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti