9. helmikuuta 2018

Kahden värin browniet

Herkkuja viikonloppuun! Viikonloppuna vietetään meidän pienen synttärijuhlia, joita varten olen leiponut hiljakseen koko tämän viikon. Koulusta tuli sopivasti lomaa juuri tähän kohtaan, niin ehtii rauhassa suunnitella juhlia :)

Näiden kahden värin brownietten alkuperäisen ohjeen olen aikoinaan ottanut Yhteishyvä-lehdestä. Olen muokannut sitä vuosien varrella meille sopivammaksi.






Kahden värin browniet


Suklaakerros

2 levyä Pandan tummaa suklaata
200 g leivontamargariinia
2 dl ruokosokeria
4 kananmunaa
3,5 dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta

Tuorejuustokerros

400 g Valio Viola maustamatonta tuorejuustoa
1 dl ruokosokeria
2 kananmunaa
2 rkl vehnäjauhoja

Voitele kulmikas (n. 20 cm x 30 cm) kakkuvuoka. Sulata margariini ja paloiteltu suklaa. Itse sulatan nämä aina mikrossa eri astioissa.Vaahdota sokeri ja munat. Lisää jäähtyneet suklaa- ja margariinisulat. Yhdistä jauhot, vaniljasokeri ja leivinjauhe. Sekoita ne taikinaan nuolijalla nostellen. Kaada taikina vuokaan. Valmista tuorejuustokerros. Notkista tuorejuusto ja sokeri sähkövatkaimella. Lisää munat yksi kerrallaan koko ajan sekoittaen. Lisää jauhot ja sekoita tasaiseksi. Nosta seos suklaataikinan päälle. Tee haarukalla aaltoja taikinaan niin, että suklaa- ja tuorejuustokerros sekoittuvat kevyesti. Kerrosten ei ole tarkoitus sekoittua kokonaan. Paista kakku 175-asteisen uunin keskitasolla 35–40 minuuttia. Kakku saa jäädä sisältä pehmeän kosteaksi. 

*Tästä saa helposti maidottoman version, jos korvaa Viola-tuorejuuston vegaanisella tuorejuustovalmisteella.



Herrrrrkullista viikonloppua,
Doris

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti