9. syyskuuta 2019

Toivepostaus: Näin loihdit maidottomat synttäritarjoilut!

Taas meillä juhlittiin ja vietettin synttäreitä. Tykkään järjestää juhlia ja haluan usein myös leipoa ja näpertää niihin tarjottavat itse. Toki jotain tulee kaupastakin sekä helpotusta leivontaan pakastetaikinoista, mutta pääasiassa yritän tehdä suolaista ja makeaa itse.

Minulta pyydettiin, että jo, näin kolmen vuoden kokemuksella maidottomien tarjoilujen teosta, tekisin vinkkipostauksen maidottomista tarjoiluista. Tässä tulee reseptit helppoihin herkkuihin, jotka maistuvat ihan jokaiselle :)


Poro-punajuuripestoruislastut


2 pkt Jälkiuuni-ruislastuja, makuna ruohosipuli
1 paketti (150g) kylmäsavustettua poroa
1 prk Alavuden punajuuripestoa (voisin kuvitella, että tavallinen pesto toimiii myös tosi hyvin)
½ punasipuli
2 prk maustamatonta Yosa kauralevitettä
koristeeksi tuoretta timjamia

Pilko sipuli ja poro todella pieneksi hakkeeksi Sekoita ne Yosa kauralevitteeseen ja laita koko seos pursotinpussiin.
Laita teelusikalla Jälkiuuni-ruislastun toiselle reunalle punajuuripestoa ja pursota toiselle reunalle poroseosta. Koristele timjamilla.



Tomaatti-basilikabruchetat


2 kpl rustiikkipatonkia
1 rasia miniluumtomaatteja
½ punasipuli
300 ml prk maustamatonta majoneesia
1 tuubi basilikatahnaa (SantaMaria) tai tuoretta basilikaa ½ ruukkua, jonka soseutat hakkeeksi blenderissä tai veitsellä
oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
koristeeksi tuoretta timjamia

Leikkaa patongit n. 1 cm paksuisiksi viipaleiksi. Pilko tomaatit ja punasipuli pieneksi hakkeeksi. Sekoita ne kulhossa lorauksen oliiviöljyä sekä ripauksen suolaa ja pippuria kanssa.

Sekoita majoneesi ja basilikatahna keskenään. Laita seos pursotinpussiin.

Nostele lusikalla nokare tomaatti-sipulisekoitusta patongin palojen päälle, pursota toiseen reunaan tekemääsi basilikamajoneesia, koristele tuoreella timjamilla.





Murotaikina-keksit (n.30 kpl)


2 pkt kaupan valmista murotaikinaa pakastealtaasta
2 pakettia eriväristä sokerimassaa
(elintarvikeliimaa, ei pakollinen, voi myös käyttää vettä tai ohuen ohuen kerroksen hilloa kiinnitykseen!)

Kauli murotaikina 2 cm paksuiseksi ja ota siitä haluamasi muotoisella muotilla keksikuvioita. Laita keksit pellille ja paista pakkaksen ohjeen mukaan. Anna jäähtyä.

Ota molemmista sokerimassoista puolet ja sekoita ne huolimattomasti sekaisin käsissäsi marmorikuvion saamiseksi. Kauli massa n. 1 cm paksuiseksi ja ota samalla muotilla kuvio, millä teit keksit. Liimaa joko elintarvikeliimaa käyttäen sokerimassakuvio keksin päälle tai ohuen ohuella kerroksella jotain vaaleaa hilloa (esim.omena).


Vaaleanpunaiset juustokakkupurkit (18 kpl)


1pkt Digestive-keksejä (tai muita maidottomia keksejä, esim. Oreot toimivat tässä myös hyvin)
1prk Alpro soijavispiä
1 prk Yosa maustamaton kauralevitettä
2 tl vaniljasokeria
Bonne Mangososetta (löytyy usein hillojen kanssa samasta hyllystä)
4 liivatelehteä
punaista pastaväriä
2 rkl vettä

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Murskaa keksit pakastepussin sisällä pursitelemalla ja jätä ne isoksi muruksi. Vatkaa soijavispi, sekoita vatkattuun vispiin vielä kauralevite sekä hammastikun pään verran punaista pastaväriä. Lisää myös vaniljasokeri.

Kuumenna tilkka vettä mikrossa kiehuvaksi mukissa ja lisää siihen haarukalla sekoittaen lionneet liivatelehdet, joista olet juuri puristanut ylimääräisen nesteen pois. Lisää liivateseos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen juustokakkumassaan. Laita valmis seos pursotinpussiin.

Laita purkin pohjalle keksimurua, pursota juustokakkumassaa päälle, valuta päälle vielä mangososetta sekä ripottele sen päälle vielä keksinmuruja. Ja sitten purkit jääkappiin tunniksi-pariksi hyytymään. Nam!





Helppo maidoton suklaatäyte täytekakkuun (1 kerrokseen)


100 g tummaa suklaata (esim. Lidlistä saa täysin maidottomia)
1 prk Alpro soijavispiä
vaniljasokeria

Paloittele suklaa ja sulata se mikrossa lautasella. Vatkaa soijavispi kuohkeaksi. Lisää koko ajan sekoittaen kuohkeaan soijavispiin sula suklaa ja oman maun mukaan vaniljasokeria. Liivatetta tai muuta ei täytteen hyytymiseksi tarvita, sillä suklaa hyydyttää täytteen jääkaapissa juuri sopivan moussemaiseksi.


Helppo mustaherukkatäyte (1 kerrokseen)


1 levy maidotonta valkosuklaata (esim. Ruohonjuuresta ichoc white vanilla)
1 dl mustaherukoita
1 prk Alpro soijavispiä
ripaus sokeria

Paloittele ja sulata valkosuklaa mikrossa lautasella, vatkaa sillä aikaa soijavispi kuohkeaksi.
Soseuta mustaherukat. Lisää koko ajan sekoittaen mustaherukkasose sekä sulanut valkosuklaa soijavispivaahtoon. Lisää oman maun mukaan sokeria.




Terkuin,
Doris <3

3 kommenttia:

  1. Kiva postaus!
    Näitä aina tarvitsee silloin tällöin, kun tulee kylään joku kenellä on allergioita.

    Maitoallergia tuli hieman tutuksi, kun lapsella oli se pienenä, mutta silloin ei vielä niin paljon herkuteltu. Nyt on onneksi mennyt ohi! <3

    VastaaPoista
  2. Tulipas tämä postaus sopivasti, kun meillä on viikonloppuna tulossa 3v juhlat ja serkkupojalla on maito- sekä muna-allergia.

    VastaaPoista